Prihaja pomlad, zadružni Gregorjev sejem je tu!

9.3.2018 | 15:00

Novo mesto - Kot smo že napovedali, je Kmetijska zadruga Krka Novo mesto danes ob 10. uri in  z uradno otvoritveno slovesnostjo uro pozneje odprla 24. Gregorjev sejem, prvi od treh večjih kmetijskih sejmov v letošnjem letu, na katerem pričakujejo okrog 20.000 obiskovalcev.

Traktorji so vedno privlačno razstavno blago.

Sejem je tokrat prvič na ploščadi pred Qlandio, tik ob avtocesti, kjer je prostora dovolj za še več razstavljavcev kot prejšnja leta. Več kot 200 jih letos ponuja različno blago, ki je namenjeno profesionalnim kmetovalcev in tudi vrtičkarjem, seveda pa je zanimiv za vse potrošnike, saj se s svojimi izdelki in dejavnostjo predstavlja cela vrsta domačih kmetij in obrtnikov. Na ogled je tudi razstava malih živali.

Na sejmu na svojo stojnico vabi tudi naš in vaš Dolenjski list.

Na sejmu se bo zvrstila vrsta predstavitev, manjkali ne bodo niti kuhanje v živo, predavanja in izmenjava semen ter vsako popoldne zabava z narodnozabavnimi ansambli. 

Otvoritve so se med drugimi udeležili tudi nekateri župani, državna sekretarka v kmetijskem ministrstvu mag.Tanja Strniša, predsednik KGZS Cveto Zupančič in predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk.

Na otvoritvi

Naj ponovno zapišemo, da obiskovalci sejma lahko parkirajo na platoju in v kleti Qlandie, jutri in v nedeljo pa tudi pri Kmetijski šoli Grm, od koder bo do prizorišča ves čas vozil brezplačni minibus.

Besedilo in fotografije: B. Dušič Gornik

Galerija

Komentarji (11)

10.3.2018Ocenibog vas nima rad 
jaz imam največjega...traktorja...
10.3.2018Ocenitrškogorski kralj cvička 
Tile zadrugarji vedo, da se sejem naredi takoj po subvencijah....
10.3.2018Ocenibralec 
Brane na sliki 19 je najboljši prodajalec. Trgovci hodite k njemu v šolo vsaj za 1 uro. Kvaliteto mesa ima ceno pa tudi. Kupil jelenovo klobaso pa hmm dobro, da vsi kupci ne vedo kaj je prašič in kaj jelen. Brane naj ti balon poleti v nebo.
10.3.2018OceniBranko 
Jaz nisem Drago jaz sem Branko.
10.3.2018 1   (1)   (0)   Ocenibegunec 
vsi kmetje ste zarukani, sam subvencije čakate, ko jih ne bo več boste drugače razmišljali, tud umetnega gnoja ne bo več na razpolago, gnojili boste z drekom subvencij in preostankom domačega dreka
10.3.2018Ocenibeda 
od bede - vrsta z vstopnicami, kar podprite vodstvo kz krke, nekaj metrska kolona jao kje smo, bul da greste k maš tam daš al ne daš , t0udi kmetje vse mate na tablcah al pa na internet - hudo
10.3.2018Oceniopazovalec 
Ni čudno, da je toliko raka na želodcu pri vseh teh klobasah, salamah, prezapečenih odojkih itd. Sicer pa tudi dosti koristnih stvari za nabavit. Zanimivo.
10.3.2018Oceniopazovalec 1 
Ti si samo klobase gledal izgleda, da si požeruh. Jaz sem videl nešteto lepih žensk hmmm...........
11.3.2018Ocenirazmaščevalec 
Vedno ista šara in nobenih pravih novosti. Sejem zaradi sejma. Greš pa v trgovino, pa sama nizozemska, španska, nemška zelenjava. Tako podpiramo te nerazvite kmetijske države. Ne moreš kupiti ne lešnikov ne orehov prve kakovosti. Vse je neka druga tretja liga za nas. Pa imamo kmetijskega ministra, ki se spozna na teran, na sečnjo gozdov...
11.3.2018OceniURBAN 
razni opazovalci ste videli župana na sejmu?? ? razni razmaščevalci ste se omastili na odojkih ? meščančki ste lahko šli v Kulandijo? pa jebemu mast zaplankamno vsem skupaj. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niste ponosni na NIČ DOMAČEGA. Kot taki vse popljuvate in zavirate,- potencijalni izdajalci jutri če pride do tega. Zato pa imate take macedonije in podobne jebivetre ki vam krojijo uspodo nad katero po tem ravno taki najbolj JOKATE. Ze Valvazor je o teh krajih in mentalnem sklopu teh prebivalcev pred 600 leti povedal svoje . Zaplankani hribovci vsi po vrsti....ki pljujete v LASTNO SKLEDO !!!! Fujjjjjjjjj

Komentiraj prispevek