Spet praznik salamarskih mojstrov

11.3.2018 | 20:00

Na 57. sevniški salamijadi so se v točkovanju salam zavihteli na vrh s 1. mestom Anton Es (v sredini), z 2. Janez Lenart in s 3. mestom Ljubitelji izdelave sevniške salame (njihov predstavnik levo). (Foto: A. Hruševar)

Predsednik Društva salamarjev Sevnica Peter Camloh (tretji z desne) pravi, da želi društvo spodbuditi rejo prašičev. (Foto: M. L.)

Stojan Tomažič (tretji z leve) je zmagal v kategoriji rejcev. (Foto: M. L.)

Borisa Urankarja (desno) je zaradi njegove natančne ocene napovedovalec večera Slavko podboj razglasil za zmagovalca tekmovanja v ugibanju teže salame. (Foto: M. L.)

Sevnica - Društvo salamarjev Sevnica je organiziralo včeraj v gostilni Vrtovšek v Sevnici tradicionalno 57. sevniško salamijado.

Tradicionalne sevniške prireditve se bodo udeležili tudi salamarji iz mest Békéscsaba in Pécs na Madžarskem, Nové Zámky na Slovaškem, Turija in Šid v Srbiji, Samobor, Sisak, Sveti Petar u Šumi na Hrvaškem in podjunski salamarji iz Globasnice v Avstriji.

V oceno je Društvo salamarjev Sevnica po besedah njegovega predsednika Petra Camloha prejelo skupno 146 vzorcev, od tega jih je bilo 19 v kategoriji rejci iz občine Sevnica in 21 v skupini prijateljska salamarska društva iz tujih držav.

Zmagovalec 57. sevniške salamijade je Anton Es, 2. mesto je zasedel Janez Lenart, tretje Ljubitelji izdelave sevniške salame itd.

V točkovanju salam rejcev je dosegel 1. mesto Stojan Tomažič, v skupini prijateljskih društev so zmagali Avstrijci, ki so osvojili prva tri mesta.

V tekmovanju, v katerem so ugibali težo salame, je zmagal Boris Urankar, ki je težo salame zgrešil za vsega 5 gramov.

Prireditev je povezoval Slavko Podboj.

Včeraj opoldne je v okviru salamijade sprejem v Vinski kleti Mastnak v Orešju pri Sevnici.

M. L.

Galerija

Komentarji (1)

12.3.2018Ocenikmetovalec 
Vse čestitke zmagovalcem, letos so Sevničani nepremagljivi! Me pa zanima, ali so bili v komisiji res strokovnjaki za takšne produkte? Tam zadaj je na fotki gospod Franci, ki kolikor vem, ni nikoli naredil salame ipd. In če je kakšen tak, to ni verodostojna komisija!

Komentiraj prispevek