Kako napreduje prenova mestnega jedra?

15.3.2018 | 13:30

Glavni trg ta teden... (Foto: M. M.)

Glavni trg ta teden... (Foto: M. M.)

Novo mesto - V zadnjih dneh so delavci v središču Novega mesta umaknili zaščitne gradbene odre oz. nadstreške v spodnji polovici Glavnega trga, zaščitni šotor, pod katerim z delom nadaljujejo arheologi, pa so prestavili v soseščino vodnjaka višje na trgu. Ob lepšem vremenu in višjih temperaturah so vnovič zabrneli gradbeni stroji, novomeško občino pa smo povprašali, kako napreduje prenova in kako kaže s časovnicami.

Trenutna prva faza prenove naj bi se namreč zaključila 1. aprila, pristojni pa so ob njeni predstavitvi pred zaprtjem Glavnega trga in spremenjenim prometnim režimom med drugim napovedovali, da bodo po novem letu za nekaj časa za promet povsem zaprli tudi križišče pri Kandijskem mostu, tako da v tem času tudi izvoz iz mesta po mostu ne bo mogoč.

»Na spodnjem delu Glavnega trga zaključujemo z gradnjo infrastrukturnega kolektorja, zadnji teden v marcu bomo pričeli z izvedbo priklapljanja hišnih priključkov nanj. Na Pugljevi ulici poteka prva faza gradbenih del, ki obsega izgradnjo visokovodnega razbremenilnega bazena na mešani kanalizaciji in kompletno komunalno opremo spodnjega dela ulice. Dokončanju prve faze gradbenih del na Pugljevi ulici bodo sledile arheološke raziskave v zgornjem delu ulice, tem pa sledi izvedba druge faze gradbenih del (do konca Pugljeve ulice),« so danes pojasnili z rotovža in glede načrtovanega terminskega plana del nadaljevali: »Pri tako velikem projektu je težko do dneva natančno opredeliti faze prenove, vseeno pa pričakujemo, da bodo zadeve potekale po časovnici. Dela na križišču pred Kandijskim mostom se bodo pričela po dokončanju gradbenih del na Pugljevi ulici, slednje pa je odvisno od arheoloških izkopavanj na njenem zgornjem delu. Pugljeva ulica, del Sokolske in križišče pred Kandijskim mostom bodo predvidoma dokončani poleti, Glavni trg pa predvidoma konec oktobra.«

M. M.

Galerija

Komentarji (52)

15.3.2018 5   (7)   (2)   OceniPesek v oči 
A Macedoni vendarle upa, da se bodo dela začela še v septembru, končala pa v enem letu. »Naredili bomo vse, da bi bila dela zaključena še nekoliko prej,« dodaja. Kaj zdej macedoni, a bo v enem letu al ne. Do 1. Aprila je 15 dni, prenova pa poteka že 6 mesecev. Glavni trg je pa prazen ko občinska malha.
15.3.2018 4   (4)   (0)   OceniPesek v oči  
Dejte še povedat, za koliko se je že podražila investicija od začetka gradnje. Ti podatki so znani, ne bo težko opredeliti podražitev.
15.3.2018 10   (10)   (0)   OceniTrenutek 
Novembra so volitve. Neizprosno soočenje z voljo volivcev. Trenutek - kratek ali sladek. Nikoli več Macedoni.
15.3.2018–1   (3)   (4)   OceniJan 
A se pljuvači bolj veselite, da po toliko desetletjih dobimo prenovljeno središče, ali da se gradnja malo zavleče, pa dobite nov material za pljuvanje in "osebnostno rast"?
15.3.2018 1   (1)   (0)   OceniNUJNO - POPRAVITE LIGUSTER NA KANDIJSKEM MOSTU 
Kaj če bi kdo uredil tisto živo mejo na strani proti baru Botru. Vrli traktorist jo je med pluženjem poškodoval do te mere da visi na par koreninah in je nagnjena proti strmini. Večina korenin je zunaj in rastline se že sušijo. To je treba pod nujno popraviti. Če se ne bo obdržalo rastlin v mestu, je brezveze da se dela ta prenova, mesto brez zelenja je mrtvo. Sicer pa kaj je za pričakovat, saj se v tej ubogi vasici žagajo vsa drevesa, k uničevanju rastlinaja pa dosti pripomorejo zadoz**** traktoristi. Bog znaj kaj se je dogajalo s tem, ki je plužil po mostu? V 50 letih to še nobenemu ni uspelo... NUJNO rešite oboge rastlinice !!! Nujno
15.3.2018 1   (3)   (2)   OceniJan 
Mi se pa mal veselimo da smo lahko pljunli 80 čukov na ruskih ceveh u razliki. Pa veselimo se da nimamo obvoznic urejenih in mamo prometno gužvo iz službe. Pa veselimo se da nas vsi živi tožijo. kaj ni to bolš kot če bi se imeli vsi radi, ali pa bi se vsaj sporazumno tolerirali ne bi se razdeljevali na TE in ONE, mesto bi cvetelo, gospodarstvo bi raslo, socialnih težav ne bi imeli, radi bi imeli drevesa sredi mesta in župana na rotovžu. Ne bi blo ok. Tako je lepš. Vsi smo za tako stanje kot je zdaj še naslednja 4 leta zato dajmo glas našim še naslednji mandat. Super je ! Bravo mi ostareli DNŠ Rotovški...!
15.3.2018 1   (1)   (0)   OceniŠportnik555 
Ma sem se zatipkal ni 80 čukov pljunli smo 800.000 jorov na ruskih ceveh...op.p.
15.3.2018–1   (0)   (1)   OceniŠportnik555 
jan zatipkal si ne:).:) premalo si napisal.Ne bit skromen tako:)
15.3.2018—   (1)   (1)   OceniOdlična novica! 
Dobro kaže.
16.3.2018—   (1)   (1)   OceniPesek v oči  
14 dni mate še. Prva faza mučkanja bo tu hitreje mimo kakor vaša politična uddeležba.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava