bela krajina

Svetniki dali pozitivni mnenji Mojci Stopar Zevnik in Željki Janjac

30.3.2018 | 18:25 | Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Svetniki dali pozitivni mnenji Mojci Stopar Zevnik in Željki Janjac
Svetniki dali pozitivni mnenji Mojci Stopar Zevnik in Željki Janjac
Svetniki dali pozitivni mnenji Mojci Stopar Zevnik in Željki Janjac

Metlika - Metliški svetniki so včeraj zasedali na 23. seji v tem mandatu, na dnevnem redu pa so imeli 15 točk. V prvi in drugi obravnavi so sprejeli spremembe in dopolnitve Odloka o gospodarskih javnih službah v občini ter spremembe in dopolnitve Odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v občini.

Župan Darko Zevnik je prisotne seznanil s predlogom rešitev kratkoročne in dolgoročne obdelave in odlaganja komunalnih odpadkov. Svetniki so potrdili vključitev metliške občine v sodelovanje pri ravnanju z odpadki med regijskima centroma RCERO Ljubljana in RCERO Dolenjska. Prav tako pa so se strinjali, da bodo s 453.000 evri sodelovali pri sofinanciranju gradnje objekta za mehansko–biološko obdelavo odpadkov na Leskovcu.

Sprejeli so tudi poročila o revidiranju OŠ Metlika in Podzemelj ter občine Metlika in letna poročila javnih zavodov OŠ Metlika in Podzemelj, Ljudske knjižnice, Otroškega vrtca, Belokranjskega muzeja in Zdravstvenega doma za leto 2017 ter letno poročilo javnega podjetja Komunala Metlika. Sprejet je bil tudi zaključni račun občinskega proračuna za preteklo leto.

Občinski svet Občine Metlika je sprejel sklep o začetku postopka priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta Brezovica. Soglasno je bil sprejet Pravilnik o sofinanciranju obnove stavbne kulturne dediščine v občini Metlika ter spremembe in dopolnitve Pravilnika o sprejemu otrok v Otroški vrtec Metlika.

KADROVSKE ZADEVE

Precej časa so se zadržali pri kadrovskih zadevah. Svet zavoda Doma starejših občanov (DSO) Metlika je zaprosil, da svetniki podajo pozitivno mnenje k imenovanju Mojce Stopar Zevnik, ki jo je svet zavoda že imenoval za direktorico. Stopar Zevnikova se je predstavila tudi svetnikom. Med drugim je dejala, da je – razen na začetku svoje poklicne poti, ko je bila zaposlena v Zdravstvenem domu – ves čas delala v gospodarstvu. Zato se je želela preizkusiti v novi dejavnosti, narediti nekaj na socialnem področju ter narediti nekaj dobrega za sočloveka. Priznala je, da bi bila zaposlitev v DSO tudi bližje doma, saj se sedaj vsak dan vozi v službo v Petrol v Ljubljano.

Duška Vlašič, podpredsednica komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je povedala, da so se člani komisije soglasno strinjali, da dajo Stopar Zevnikovi pozitivno mnenje. Na vprašanje svetnika, ali drži, da je zadeva glede imenovanja Stopar Zevnikove za direktorico na komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), je Vlašičeva povedala, da je njihova komisija dobila uradno sporočilo, da je zadeva na KPK. Ne vedo, kdo se je pritožil niti zaradi česa. S KPK pa še ni bilo nobenega mnenja. Medtem ko so eni menili, da bi svetniki morali počakati na mnenje KPK, pa so bili drugi mnenja, da bodo, če občinski svet ne da mnenja, postopki tako in tako tekli naprej. Od 13 prisotnih jih je 10 glasovalo za pozitivno mnenje Stopar Zevnikovi, dva sta bila proti.

Medtem ko je bila od kandidatov za direktorico DSO Metlika povabljena na predstavitev na sejo le Mojca Stopar Zevnik, čeprav sta se za to delovno mesto prijavili še dve kandidatki, pa sta bila povabljena na predstavitev oba kandidata za ravnatelja OŠ Metlika. Tako dosedanja ravnateljica Željka Janjac kot nekdanji škocjanski župan in ravnatelj tamkajšnje osnovne šole Anton Zupet. Člani komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja so bili enotni, naj bi pozitivno mnenje dobila dosedanja ravnateljica. Soglasno so se s tem strinjali tudi svetniki.

‹ nazaj

Galerija (8)

IMG_1387_8_1
IMG_1388_9_1
IMG_1389_10_1
IMG_1390_11_1
IMG_1391_12_1
IMG_1404_13_1
IMG_1406_14_1
IMG_1412_15_1

Komentarji (7)

1.4.2018 3 (3) (0)Ocenibarcelona 
Na jugu nič novega. Še ena bravura tega izjemnega mandata SD. Pri kadrovanju jim pa nihče ne more očitati neuspešnosti-ko gre za njihove riti.
1.4.2018Ocenikardelj edvard 
naši so najboljši...domobrančeki ne sežejo niti do kolen...
1.4.2018 2 (2) (0)OceniRok 
SD kadruje dam da je njihov strokovnost nepomembna
3.4.2018 2 (2) (0)OceniSmeha 
A to je prvo aprilska šala ?
3.4.2018OceniMitar Miric 
Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine. Sad vam fali još koja kelnarica da budete kompletni a do tada svirajte https://www.youtube.com/watch?v=8DKZFnZ3TGQ
7.4.2018 2 (2) (0)OceniJanez Kranjski 
Služba na sedežu Petrola kot referenca za dolgoletno delo v (konkurenčnem) gospodarstvu :)))))))))). Tata, pa i ja bi radio u takvom "gospodarstvu"! Res je nor vsak mladi diplomant, ki se želi vrniti nazaj v to greznico - razen seveda, če mu je zagotovljena spodobna državna/občinska ali paraobčinska služba ("v gospodarstvu" tipa Javno komunalno podjetje Metlika, ipd.). Ma v Beli krajini je huje kot v Indiji, kjer ni prehoda med kastami, s to razliko, da se v Indiji vsaj ve, da če si rojen staršem najvišje kaste, boš imel zagotovljeno najboljšo možno službo in lepo ter lagodno življenje.
7.4.2018OceniCarinik na kolpi 
Ko sem bil klinjo sm dobu majco ki je pisalo ko bom velik bom carinik na kolpi, kaj naj dam sinu da ko bo velik bo gospodarstvenik na občini.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava