Mami in očimu grozil, da ju bo ubil

8.4.2018 | 10:25

Dražen Jamberšić se je na zatožni klopi zaradi nasilja v družini znašel že tretjič.

Dražen Jamberšić se je na zatožni klopi zaradi nasilja v družini znašel že tretjič.

Mami in očimu grozil, da ju bo ubil

Brežice, Bizeljsko - 36-letni Dražen Jamberšić, ki začasno živi pri mami in očimu v Orešju na Bizeljskem, stalno bivališče pa ima na Hrvaškem, se je že tretjič znašel na sodišču zaradi nasilja, ki ga je izvajal nad svojimi najbližjimi. Dejanje je priznal in s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde.

V Orešju je moralo biti 17. februarja letos peklensko, obračun pa bi se lahko končal tudi tragično. Jamberšić se je s kuhinjskim nožem najprej spravil na mamo. »Grozil ji je in zvijal zapestje desne roke. Ko mu je očim rekel, naj jo pusti pri miru, ga je odrinil, da je padel po tleh in za krajši čas izgubil zavest,« je med branjem sodbe povedal brežiški sodnik Almir Kurspahić, ki je nasilneža obsodil na devet mesecev zapora, kakor je bilo zapisano tudi v sporazumu. Ker je Jamberšić brez premoženja in dohodkov, ga je sodnik oprostil stroškov postopka. Sicer je v priporu že, odkar se je to zgodilo, in ta čas se mu šteje v prestano kazen.

Tako tožilka Mateja Bahčič Resnik kot njegov zagovornik Drago Šribar sta predlagala, da se ga napoti na prestajanje kazni pred pravnomočnostjo sodbe, in temu je sledil tudi sodnik.

Je pa sodnik 36-letniku pred odhodom na prestajanje kazni na srce položil nekaj besed: »Menim, da bi se v prihodnje morali vzeti v roke. Že tretjič greste na prestajanje zaradi istovrstnega kaznivega dejanja, na račun istih oškodovancev. Verjamem, da zdaj v treznem stanju bolj jasno vidite svojo sliko. Poskusite razčistiti in predelati odnos do staršev. Dovolj ste stari, tudi fizično sposobni, da si poiščete službo in si ustvarite samostojno življenje. Naslednjič se lahko zgodi tragedija. Že zdaj ste bili zelo blizu. Upam, da se ne vidimo več!«

Tistega dne sta na sodišče prišla tudi obdolženčeva mama in očim. Med čakanjem na narok so na hodniku kot tujci sedeli vsak na svoji klopi, le za trenutek je mama stopila k njemu. V sodni dvorani je mama, ko je sodnik prebral sodbo, hotela nekaj povedati, a jo je sodnik ustavil in rekel, da tega ne more storiti.

Članek je bil objavljen v Dolenjskem listu 5. aprila 2018

Janja Ambrožič

Komentarji (2)

8.4.2018Ocenihalal 
Sodnik si je sam povedal z izjavo kdo je kriv, da se to ponavlja. Sodišče in zakoni. Če je že tretjič to naredil bi bil skrajni čas, da se mu to prepreči. 9 mesecev bo odsedel in spet bo naredil isto ali hujše.
8.4.2018Ocenipripravnik 
Krivi so vsi trije. Očim ni njemu najbližji ali del družine temveč je samo mož od mame ali ljubimec če drugače definiraš in s njim nima veze. Če tri nekompatibilne osebe spraviš pod eno hišo bo počilo, sedaj pa je najmlajši zaključil svojo kariero s tem ko ga je sodnik poslal v zapor. Mar bi mu dal družbeno koristno delo, tako kakor se pridno ujčka vse etnične za mnogo hujše zločine. Tu pa poškodovan dejansko ni bil nobeden. Kako lahko sodnik samostojno prekine mamo, ki je neposredna uddeleženka v postopku je pa vsekakor nenavadno. ČE, in velik ČE je očim tako dober naj mu najeme stanovanje in najdejo šiht in žensko pa bo mir, tako se pa 2 tepeta za mamino ljubezen in naklonjenost.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava