dolenjska

Volitve'18: Združena desnica ima premalo žensk

5.5.2018 | 18:00 | I. V.

Aleš Primc, kot kaže, ne bo mogel kandidirati za poslanca državnega zbora. (Foto: FB stran stranke Glas za otroke in družine)

Aleš Primc, kot kaže, ne bo mogel kandidirati za poslanca državnega zbora. (Foto: FB stran stranke Glas za otroke in družine)

Novo mesto - Po poročanju več medijev naj bi volilna komisija zaradi premajhnega števila žensk zavrnila kandidatno listo predvolilne koalicije Kangler&Primc - Združena desnica v volilni enoti Novo mesto, kar pomeni, da Aleš Primc, ki naj bi kandidiral v volilnem okraju Trebnje, na tokratnih državnozborskih volitvah kot kandidat ne bo mogel nastopiti.

Zakon določa, da na posamezni kandidatni listi noben spol ne sme biti zastopan z manj kot 35 odstotki. To pa naj bi se pripetilo kandidatni listi Združene desnice, v kateri sta se pred volitvami združili stranka Glas za otroke in družine, ki jo kot predsednik vodi Primc, ter Nova ljudska stranka Slovenije, pri kateri je Kangler predsednik programskega sveta.

Po neuradnih podatkih so predlagali sedem kandidatov in dve kandidatki, saj so najbrž upoštevali, da sta kandidatki kandidirali v dveh okrajih in da imajo torej sedem kandidatov in štiri kandidatke, a naj bi volilna komisija sklenila, da je na listi sedem kandidatov in dve kandidatki, je poročal spletni portal spletnicasopis.eu.

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije v koaliciji zadeve zaenkrat ne komentirajo, bosta pa "glede zapletov pri potrjevanju kandidatne liste" Primc in Kangler spregovorila v nedeljo na novinarski konferenci na sedežu stranke Glas za otroke in družine, so danes sporočili iz stranke Glas za otroke in družine.

Predlagatelji liste imajo po prejemu odločbe o zavrnitvi kandidatne liste 48 ur časa, da se nanjo pritožijo na vrhovno sodišče, ki mora nato odločiti v dveh dneh. Če bo sodišče potrdilo odločitev volilne komisije, koalicija ne bo kandidirala v vseh osmih volilnih enotah, med drugim še poroča STA.

‹ nazaj

Komentarji (1)

6.5.2018–3 (1) (4)Oceniorganika 
Ta in njej podobne stranke levice ali desnice, so vnaprej obsojene na propad in ne bodo nikoli prišle v Parlament, pravzaprav zgolj odžirajo glasove, ki bi sicer šli v "prave roke", oziroma tistim, ki bodo zbrali dovolj glasov. Tudi sicer je njen program populističen in nazadnjaški, še najbolj butast je Primčev slogan "3000 evrov za novorojenca", saj je to malo denarja. Potrebno bi bilo ustvariti pogoje oziroma uspešno državo, ki bi med drugim zagotavljala višji standard ! Ti ljudje tega očitno niso sposobni, če še volilnega zakona ne znajo pravilno prebrati ? Še posebej, ker volilno komisijo sestavljalo v glavnem simpatizerji levih strank, predsednik je menda bivši član propadle LDS, so morali pričakovati, da bodo slednji iskali dlako v jajcu. Če temu dodamo še Dobro državo, ki kandidira s pomočjo Desusa, torej stranke, ki jo je Dobovšek ves čas ostro kritiziral, sta njegova transparentnost in grozna borba proti korupciji spregledani. Bratuškova tudi kandidira s pomočjo poslanskega glasa Desusa, vendar ona prisega na levico in od nje kaj drugega ne bi niti pričakovali. Umazana igra se prične jutri, osebno bom prihodnjih 30 dni gledala samo tuje televizije, odpovedala se bom domačim novicam na internetu in v tiskanih medijih ter radiu, ker ne želim gledati in poslušati gnojnice, ki jo bodo zlivali kandidati, vsi pripravljeni umreti za naš boljši jutri. In znova vstati od mrtvih že 3. junija zvečer, ko bodo vse obljube pozabljene, sledilo bo samo še mesarsko klanje za fotelje in ostale privilegije. Seveda bom šla na volitve, saj imam vseh cerarjev, erjavcev, židanov in ostalih žalujočih vrh glave, a Primca in njegovih zagotovo ne bom podprla !

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava