dolenjska

Po preplastitvi bo cesta le za kolesarje in pešce

9.5.2018 | 08:00 | M. Ž.

Kmalu bodo po "stari" cesti lahko vozili le kolesarji. (Foto: MO NM)

Kmalu bodo po "stari" cesti lahko vozili le kolesarji. (Foto: MO NM)

(Foto: MO NM)

(Foto: MO NM)

Novo mesto - Kot so novomeški občini načrtovali pred prvomajskimi prazniki, se je v teh dneh začela preplastitev ceste Gorenje Kronovo–Lešnica. Gre za nov zaporni sloj ceste, kar bo omogočilo napovedano spremembo prometnega režima, ki bo dala prednost kolesarjem in pešcem. Dela trenutno potekajo iz smeri Dolenjega Kronovega proti gradu Otočec (do odcepa na bivšo H1) in zahtevajo več popolnih zapor, obvozi so urejeni, so sporočili iz mestne občine.

Po zaključku del bodo na odseku od Lešnice do Šentpetra zmanjšali dovoljeno hitrost in vrisali kolesarska steza, cesta od pokopališča v Šentpetru do gradu Otočec pa bo za motorni promet v celoti zaprta, dostop bodo imeli le lastniki parcel na tem območju. Prav tako se za motorni promet zapira lokalna cesta od priključka na nekdanjo hitro cesto na Otočcu do Dolenjega Kronovega, razen za lastnike dveh parcel na tem območju, so pojasnili v sporočilu za javnost.

S tem na novomeški občini nadaljujejo akcijski načrt za leti 2017 in 2018, v sklopu katerega izboljšujejo kolesarske in pešpoti in jih povezujejo v zaključene funkcionalne enote, so še dodali.

‹ nazaj

Komentarji (11)

9.5.2018 5 (6) (1)Ocenikolesar 
Super! saj traktorji itak vsi vozijo izključno po bivši hitri cesti - še najraje med prometnimi konicami :)
9.5.2018 2 (5) (3)Ocenimacedonijevi prijatelji in oboževalci 
Če daš Neronu vžigalice v roke bode Rim gorel, tako ste ablast dal v inu roke makedončku 2014 tega leta Gospodovega, pa imate uničen in neprehoden Rudolfswerth :) . Glejte dobro vrli someščani da vam ne rata slučajno zopet Nerona ustoličiti na teh volitvah jeseni, da vam ta ne bode še s citrami zagodel zraven ko boste čisto pogoreli .....do temeljev. V Nm bi moral "zgradit" letališče da se lahko s helikopterjem pripeljemo URGENTNO iz Brljšina do Žabje vasi če je patreba taka.. Ali pa makedonc naj ustvari rečni promet bo hitrej stekel transport in prevoz prebivalcev:) :) Drugič naj Solidarno na seji mestnega sveta predlagajo 2 luke: 1. zraćno in 2. rečno - za rešitev tega obstoječega mestnega kolapsa. Pametni so glih en skup vsi tam zbrani ki bogu dneve kradejo na teh brezveznih sejah in nam vsem davkoplačevalski denar, da bodo kej tacga pogruntali. Tako kot so soglasno svojčas podprli ustvarjanje tega kolapsa zdaj:):):)Hvala vam gaspe inu gaspodje spoštovani svetniki inu hvala tebi makedonc na taki uspešni skrbi za abčane mejsta inu podeželja..
9.5.2018–1 (3) (4)Ocenikolésar 
Ma kake bedastoče imate v tem ubogem gradu. Celo cesto zaprt za ene brezvezne kolesarje. Te vaši občini se je čisto odkrtajlčkalo ...
9.5.2018 3 (3) (0)Ocenidezela cvička 
danes je 9. maj DAN EVROPE pa nikjer nobene pridreditve , žalostno edino kake maškare kje lutajo spet
9.5.2018–3 (4) (7)Ocenireziset 
ubogi v glavi tisti,ki so proti temu, itak pa tuki sam ena oseba komentira..macedoni za župana 2018-2022
9.5.2018–1 (2) (3)OceniJan 
Ta cesta ni več namenjena tranzitu in je prav, da se jo preplasti in da lepšo v uporabo drugim udeležencem v prometu. Dobra poteza. Sploh za turiste bo odlično. Otočec pa tako živi samo od njih.
9.5.2018 1 (2) (1)Ocenikritika 
Se mi zdi da gre marsikdo domov po tej cesti. Recimo tam v tiste kraje Stari grad, Grčevje ...gre folk ziher čez Lešnico domov z avtom. Kako bo sedaj hodil, če bodo naredili kolesarsko stezo namesto ceste?? Mislim da se že malo pretirava s temi cestami zadnje čase.
9.5.2018 3 (3) (0)Ocenikolesar 
"kritika" bolj natančno je potrebo brati: "cesta od pokopališča v Šentpetru do gradu Otočec pa bo za motorni promet v celoti zaprta..." in strahovi hitro izginejo. Torej, do tam pa ne bo zaprta - da še bolj pojasnim.
10.5.2018 1 (1) (0)Ocenivprašam 
kočija bo vozila ? pa etnični tud
10.5.2018—   (1) (1)Ocenifreud 
Ene Butale so to Novo mesto in Butalci prebivalci z Velikim Butaletom na čelu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava