bela krajina

Ustanovili bodo nov Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino

11.5.2018 | 13:10 | Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Metliški občinski svetniki so včeraj zasedali na 24. seji.

Metliški občinski svetniki so včeraj zasedali na 24. seji.

Ustanovili bodo nov Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino
Ustanovili bodo nov Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino

Metlika - Metliški občinski svetniki so včeraj zasedali na 24. redni seji v tem mandatu. Za 14 točk dnevnega reda so porabili skoraj štiri ure in pol. Dr. Tomaž Golob je natančno predstavil konservatorski načrt za prenovo starega metliškega mestnega jedra.

Precej časa so se zadržali pri varnostnih razmerah v metliški občini, Dušan Brodarič, komandir Policijske postaje Metlika, pa je moral odgovoriti na številna vprašanja. Nanašala so se predvsem na ilegalne prehode migrantov čez državno mejo, promet čez Gorjance in probleme, ki jih imajo domačini zaradi dolge kolone pred mednarodnim mejnim prehodov v Metliki, ki se marsikdaj vije čez mesto.

Prav tako je dolgo trajala razprava o predlogu odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zavoda za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika. Župana Darka Zevnika je najprej zanimalo, ali se svetniki sploh strinjajo s tem, da bi ustanovili takšen zavod. Od 16 prisotnih svetnikov jih je bilo 11 za zavod, v katerem bi v začetku delali trije, ko pa bi bil dokončno oblikovan, naj bi bilo po županovih besedah v njem zaposlenih 12 do 15 ljudi, njegov proračun pa bi bil 800.000 evrov.

Medtem ko so nekateri svetniki zagovarjali takšen zavod, saj se bodo med drugim lahko prijavljali na različne razpise, so bili drugi precej skeptični. Razprava se je vrtela tudi o tem, kakšno izobrazbo ter koliko let vodstvenih in organizacijskih izkušenj naj bi imel direktor zavoda. Nekatere je zmotilo tudi to, da naj bi v zavodu najprej začeli z delom na turističnem področju, potem pa bi počasi prevzemal še druga področja. Sedaj se namreč po županovih besedah s turizmom ukvarjajo na tri četrt amatersko, ker Tic deluje pod okriljem turističnega društva Vigred. Da ustanovijo zavod, se je na koncu strinjalo 12 svetnikov, trije pa so bili proti.

Svetniki so v prvi obravnavi sprejeli tudi odlok o turistični taksi v občini in o subvencioniranju socialno varstvene storitve socialnega servisa.

‹ nazaj

Galerija (5)

IMG_2136_1_1
IMG_2137_2_1
IMG_2139_3_1
IMG_2140_4_1
IMG_2141_5_1

Komentarji (8)

11.5.2018–1 (0) (1)OceniFIŽOLČEK 
V šolskih klopeh končno sprejeli neka dobrega
13.5.2018 1 (1) (0)Ocenibrusnican 
Oropali vas bodo pri živem dnevu s temi zavodi.
13.5.2018OceniRazmišljam 
Pa kak zavod spet? Če tulko zaposlenih v obćini, na komunali, v muzeju, na ticu in na zvezi prijateljev in mladine ni sposobnih brez tega zavoda naredit kaj večjega in omembe vrednega za te tri branže, pol tud ta zavod ne bo. Za zaćetek vsaj pokosit in obrezat občinsko grmičevje in travo. Dosti informativnih tabel in krajevnih tabel sploh ni vidit. Kdaj bo kateri as prefarbal in obnovil najbolj vpadljive turistične table na razkrižjih cest, ki vodijo v najbolj znane vinorodne konce? Table so vmazane, zbledele, ene visijo postrani,. Odkar so bile postavljene se ne skrbi zanje. Skozi take stvari se vidi beda in zapuščenost kraja. Zakaj se prebivalcev ne vpraša za mnenje? Svetniki so tam zaradi denarja od sejnine. Leta več al manj eni in isti. Potrdijo, da se komu ne zamerijo in gremo dalje.
14.5.2018OceniNe razmišljam 
Še kak zavod! Če je tulko zaposlenih v obćini, na komunali, v muzeju, na ticu in na zvezi prijateljev in mladine sposobnih s tem zavodom naredit kaj večjega in omembe vrednega za te tri branže, pol tud ta zavod naj bo. Za žaćetek všaj pokožit in obređžat obžinško grmičebje ign drrago. Doosti informativnih tabel in krajevnih tabel je vidit. Kdaj bo katderi avs brefarfal in ognobil najbolj vpadljive turistične table na razkrižjih cest, ki vodijo v najbolj znane vinorodne konce? Table so vmažane, bldele, n vsj pstrn,,.. dkr s bl pstvljn se skrbi zanje. Skozi take stvari se vidi žveda in zagupčenoskot krj. Zakaj se prbvlcv nevprša za mnj? Stistamzaradenodnine. Letvečalmanjeninisti.
14.5.2018Oceniface 
direktorca tega zavoda bi lahko bila županova žena sedaj ima izkušnje še v socijali v novi službi
14.5.2018Ocenikuku lele 
prav imaš...s tem se racionalizirajo stroški...direktorica doma starejših in direktorica zavoda za turizem...mislim, da državljani podpirajo tako rešitev....
14.5.2018Oceniza veze 
To so sam veze drugače je brezveze.
15.5.2018 2 (2) (0)Ocenigorjanci 
Čez Gorjance bi morali dovoliti le tovornjakom lokalnega pomena. ostale mednarodne povezave pa usmeriti na avtocesto Zagreb - LJ. Občina mora podati pobudo na državo. V nekaterih naprednejših občinah so to storili in država je šla nasproti prebivalcem ter s tem sprostila lokalni promet. Seveda imajo tam župani znanje in vizijo. Metliški pač ne.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava