dolenjska

Volitve ’18: Levica za blaginjo za vse, ne le peščico

16.5.2018 | 10:25 | M. M.

Tudi včeraj so na Dolenjskem zbirali podpise podpore za svojo peticijo. (Foto: B. H.)

Tudi včeraj so na Dolenjskem zbirali podpise podpore za svojo peticijo. (Foto: B. H.)

Novo mesto, Brežice - Na včerajšnji novinarski konferenci v Čajarni Stari most je Levica predstavila tako novoustanovljeni lokalni odbor kot nekatere kandidate 6. volilne enote ter peticijo, s katero bi radi 1,2 milijarde evrov namenili razvoju in blaginji za vse, ne pa oboroževanju. Tudi sicer so najbolj poudarili blaginjo, ki bi jo morali občutiti tako mladi kot starejši in vsi delavci, ne pa zgolj peščica kapitalistov. Izpostavili so še javno šolstvo in zdravstvo, dostop do kulture, skrb za okolje, manjšine in begunce.

Z včerajšnje novinarske konference: Klemen Tršinar, Irena Levičar in Blaž Habjan (z leve proti desni; foto: M. M.)

Z včerajšnje novinarske konference: Klemen Tršinar, Irena Levičar in Blaž Habjan (z leve proti desni; foto: M. M.)

Preko novomeškega lokalnega odbora bi radi vplivali tudi na vrh politike, so povedali in med aktualnimi temami navedli, da se bo njihov koordinator Luka Mesec med drugim sestal s predstavniki Društva za razvijanje prostovoljnega dela na temo romske problematike, s predstavniki lokalne Zveze borcev za vrednote NOB na temo preimenovanja treh novomeških šol po narodnih junakinjah oz. ženskah, k čemur jih ne vodi ideologija, ampak projekt Pozabljena polovica itd. Na svoji stojnici tako v Novem mestu kot v Dolenjskih Toplicah so še naprej zbirali podpisane pod omenjeno peticijo, ki jo je doslej podprlo okoli šest tisoč ljudi.

V šesti volilni enoti sicer računajo na vsaj dva mandata. V Novem mestu so se včeraj na kratko predstavili Irena Levičar, ki se bo za glasove potegovala v volilnem okraju Novo mesto I (okolica), Ana Štromajer (volilni okraj NM II oz. mesto), Klemen Tršinar iz trebanjskega in Majda Povše iz belokranjskega oz. črnomaljskega okraja.

V soboto je Levica predstavila kandidate in kandidatko s posavskega območja. (Foto: Sabina Zalar)

V soboto je Levica predstavila kandidate in kandidatko s posavskega območja. (Foto: Sabina Zalar)

Že v soboto pa so v Cerkljah ob Krki svoje kandidature na listi Levice napovedali posavski kandidati, to so Peter Dirnbek (Brežice), Aleš Suša (Krško), Sašo Jejčič (Sevnica) in Tina Kolar (Radeče). Tudi oni so iz programa izpostavili boj za zmanjševanje neenakosti in odpravo revščine, prizadevanja za ekološki socializem, za delavsko soupravljanje, brezplačno šolstvo in zdravstvo, učinkovit javni prevoz itd. Mesec je v Cerkljah predstavil več točk, med drugim tudi, da »je Levica edina, ki brezposelni delavki ne bo rekla, da je brezposelna zaradi svoje lenobe, in edina, ki delavcu na minimalni plači ne bo rekla, da za povišanje plače ni denarja in da moramo ohranjati konkurenčnost. Levica namreč ve, da je denarja v gospodarstvu dovolj in da je skrajni čas, da nekaj tega denarja pride tudi v žepe delavcev.«

‹ nazaj

Komentarji (7)

16.5.2018 1 (2) (1)OceniFIŽOLČEK 
se Violeta ne upa kandidirat v BELI KRAJINI ha ha je za migrante
16.5.2018–1 (3) (4)OceniOBČAN 
Slogan Levice (beri: KOMUNISTIČNE PARTIJE) je lep. Toda iz zgodovine vemo, da je imela partija vedno lepe besede, koristi pa je imela VEDNO LE PEŠČICA. Po vojni so imeli partijci privilegije za službe, posebne trgovine za izbrance, niso imeli obvezne oddaje, ... Levica: hvala za vaše obljube. ''Po njih delih jih boste spoznali'' pravi Sveto pismo.
16.5.2018 1 (1) (0)OceniPodgurc iz mejsta 
abčan, nehi ti po asamosvojitvi so pa po tem še 100x slabš. Kradejo ko srake...ta piščanček od levice pa res zgleda kot da bi ga koklja brcnila, zato pa nimajo več sipatij kot jh majo. Uglavnem zarad tega, bodmo pošten. Piščančka ven, stare kokle zamenjat, petelina postavt pa bo to resna stranka.
16.5.2018–2 (1) (3)Ocenibralc 
ne le ta peščica levih dobro živi...tudi mnogi zaslužni levičarji z bajnimi pokojninami! KP in te te stranke s srpom in kladivom bi morali že leta990 ukiniti!
16.5.2018 3 (3) (0)OceniChe Guevara 
bralc pa tudi razne "veterane", 10 dnevnega spopada z JLA , ki niso metka izstrelili l.91 in se skrivali po raznih bunkerjih in kleteh cankarjevega doma in drugje po slo, . tudi z bajnimi pokojninami še danes, celo otroci so dobivali pokojnino...:):):). Bodmo realni. Teh kolikor češ iz osamosvojitvene vojne:) Za vse glih.Drugače bomo tancali ves čas na mestu in se nikoli premaknili. Vse ukint:):)
16.5.2018Ocenidolenjc123 
jaz pa od politikov ne pričakujem obljub o odpravi neenakosti, ker smo po mednarodnih primerjavah v vrhu enakosti. Problem je ker smo večinoma enaki v podpovprečnosti, nismo ravno revni, vsaj velika večina ne. Pričakujem od politike da zagotovi javno infrastrukturo in določene javne programe, ki bodo izboljšali življenje ljudi. Meglene obljube levice so smešen populizem za infantilne.
16.5.2018 1 (3) (2)Ocenizenaj ašnaj 
tile pa so ta pravi, iz njih še kaj bo. tele morte volit, ful so dobri.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava