gospodarstvo

Milorad in Vanja o svoji poslovni zgodbi

17.5.2018 | 16:30 | Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Vanja in Milorad sta predstavila svojo poslovno zgodbo.

Vanja in Milorad sta predstavila svojo poslovno zgodbo.

Milorad in Vanja o svoji poslovni zgodbi
Milorad in Vanja o svoji poslovni zgodbi

Črnomelj - Obiskovalci Stare lekarne v Črnomlju, enote Podjetniškega inkubatorja Bela krajina, so sinoči prisluhnili poslovni zgodbi Kovina. Gosta sta bila podjetnika in umetnika iz Marindola Milorad Stipanovič, umetnostni kovač iz podjetja Umetnostno kovaštvo Stipanovič, ki je lastnik več kot 70 pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije certificiranih izdelkov, ter oblikovalka nakita Vanja Žalec, ki ustvarja ročno izdelani unikatni nakit Ella.

Milorad, ki je zaključil srednjo kovinarsko šolo v Črnomlju, se z umetnostnim kovaštvom ukvarja 15 let. Nekaj spretnosti se je naučil v Italiji, sicer pa mu pri delu veliko pomagata njegovi kreativnost in umetniška žilica. Pravi, da ima idej veliko in da mu jih še ne bo tako kmalu zmanjkalo. Predvsem pa je zanj pomembno, da so izdelki uporabni v vsakdanjem življenju, čeprav se med njimi najdejo tudi replike muzejskih predmetov ter staro orodje, ki ga ljudje sicer ne uporabljajo več.

Vanjo, ki je po izobrazbi univ. dipl. ekonomistka, je začela kovina zanimati pred petimi leti, ko sta z Miloradom postala partnerja. Sedaj sicer izdeluje unikatni nakit, ki ga je poimenovala po starejši hčerki, iz bakra in medenine, njena želja pa je, da bi začela oblikovati tudi zlato.

Vanja in Milorad v zadnjem času veliko raziskujeta tržišče in ugotavljata, po čem je povpraševanje na trgu. Temu bosta prilagodila tudi večino svojih izdelkov, ki jih bosta preko podjetja, ki ga ustanavljata, ponudila tudi na spletu. Predvsem pa razmišljata o prodaji izdelkov v tujini.

‹ nazaj

Galerija (8)

IMG_2246_1_1
IMG_2247_2_1
IMG_2248_3_1
IMG_2250_4_1
IMG_2251_5_1
IMG_2252_6_1
IMG_2253_7_1
IMG_2255_8_1

Komentarji (1)

29.5.2018Ocenibralec 
Milorad železo se kuje dokler je vroče zato pohiti s prodajo preko spleta.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava