dolenjska

Glavni trg: Križišče pri mostu bodo zaprli za mesec dni

17.5.2018 | 10:45 | M. M.

Junija naj bi za promet zaprli tudi križišče pri Kandijskem mostu, omogočen bo peš dostop do mesta. Kaj o tem menijo trgovci in gostinci iz središča, si lahko preberete v današnjem Dolenjskem listu. (Foto: M. M.)

Junija naj bi za promet zaprli tudi križišče pri Kandijskem mostu, omogočen bo peš dostop do mesta. Kaj o tem menijo trgovci in gostinci iz središča, si lahko preberete v današnjem Dolenjskem listu. (Foto: M. M.)

V spodnjem delu trga poteka gradnja individualnih priključkov - to soboto je na vrsti leva stran spodnjega dela trga. Zapore bodo čez dva tedna ponovili, v kratkem pa naj bi steklo tudi zaključno tlakovanje, po katerem bodo lahko umaknili vsaj del gradbiščnih ograj. (Foto: M. M.)

V spodnjem delu trga poteka gradnja individualnih priključkov - to soboto je na vrsti leva stran spodnjega dela trga. Zapore bodo čez dva tedna ponovili, v kratkem pa naj bi steklo tudi zaključno tlakovanje, po katerem bodo lahko umaknili vsaj del gradbiščnih ograj. (Foto: M. M.)

Novo mesto - »Kot je bilo napovedano, se bo urejanje pločnikov v spodnjem delu Glavnega trga to soboto, 19. maja, v primeru ugodnega vremena nadaljevalo na levi strani trga (iz smeri Kandijskega mostu proti vrhu). Izvedba teh del bo znova v določeni meri vplivala na dostop do poslovnih in stanovanjskih objektov, ker je potrebna odstranitev obstoječih pločnikov na začetku in betoniranje novih ob zaključku urejanja posameznih odsekov. Predviden odsek tokrat zajema objekte s hišnimi številkami med 18 in 21, do katerih bo to soboto dostop iz trga onemogočen. Izvajalec del je zagotovil, da bo v vmesnem obdobju (po oceni izvajalca bodo dela na posameznem odseku trajala približno štirinajst dni) zagotovil dostope do objektov,« so sporočili z MO Novo mesto

Ob tem so dodali, da se gradnja kolektorja pomika proti zgornjemu delu Glavnega trga, v spodnjem delu poteka gradnja hišnih priključkov in priprava na začetek tlakovanja, arheološka dela so v zaključni fazi.

Križišče pri Kandijskem mostu

Kot je znano, bodo izvajalci za motorni promet za nekaj časa povsem zaprli tudi križišče pri Kandijskem mostu, tako da v tem času tudi izvoz iz mesta ne bo mogoč. Po prvih lanskih napovedih naj bi se to zgodilo že po novem letu, a se bo še pred poletjem.

V današnji aktualni tiskani izdaji Dolenjskega lista med drugim poročamo o poteku gradnje in srečanju predstavnikov občine in izvajalca s poslovnimi subjekti iz središča mesta, med drugim pa navajamo, da bodo omenjeno križišče za motorni promet zaprli predvidoma med 15. junijem in 15. julijem. Po zadnjih informacijah, ki smo jih prejeli po zaključku redakcije, pa naj bi se to zgodilo še prej, torej že v začetku junija. Trgovci s tem niso zadovoljni, saj si želijo, da bi takšno zaporo raje izvedli v času dopustov, ko je v mestu manj ljudi in prometa, a izvajalci odgovarjajo, da hitijo, saj želijo celotno prvo fazo projekta, ki zajema Pugljevo ulico, Glavni trg in Rozmanovo do Foto Asje, zaključiti do sredine novembra. Kot omenjeno, podrobneje o tem poročamo v tiskanem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentarji (14)

17.5.2018 10 (12) (2)OceniDolenjc 
Katastrofa županovanja g. Macedonija se nadaljuje. Brez podpisane pogodbe o sofinanciranju (brez finančne podlage) nadaljuje kopati po glavnem trgu. Prav tako brez študije prometnih tokov ob zaprtju glavnega trga. Sedaj pa imamo prometni kolaps v Novem mestu. Da ne boste mislili, da bo po končanju del na glavnem trgu drugače. Ne, glavni trg bo ostal zaprt, promet pa ......
17.5.2018 6 (6) (0)Ocenijagoda 
Če mi, prosim, lahko nekdo odgovori...kje pa so bo potem šlo iz iz centra ven iz mesta?
17.5.2018 2 (2) (0)OceniPrometnik 
Iz mesta se bo dalo priti preko Rozmanove in naprej preko Ljubljanske in Šmarješke ceste. Čas izhoda iz mesta na obrobje se bo za cca 8.000 vozil, ki sedaj zapuščajo center mesta preko Kandijskega mostu v konicah, iz sedanjih 25 minut podaljšal le za 20 do 25 minut. Tako boste iz centra mesta na obrobje prišli že v 45 minutah.
17.5.2018 1 (2) (1)Ocenibralec 
Ko tole bere, se sprašujem, če prav vidim kar piše ! To bodo mečkali mesece ! Kot bi se sproti dogovarjali kaj bodo sploh počeli, brez projekta. Noro !
17.5.2018OceniJan 
Težko je prenovit križišče, če ga ne zapreš. Izhod iz centra gre v ulici pod Florjanovim trgom levo na Rozmanovo, če se kdo ne znajde.
17.5.2018Ocenimalina 
Ne bo drugače kakor peš.
17.5.2018 2 (3) (1)Ocenibralec 
Preizkušajo že sedaj, neskončno potrpljenje voznikov. Trajanje prenove je predolgo. Take zadeve se ustrezno natančno projektira in izvede kar se da hitro, sicer bo kaos nepopisen. In kasneje ne bo nič boljše, če bo Glavni trg zaprt. Vsekakor slabo premišljeno. Poglejte gradbišča - kakor bi se jim sanjalo. Če bi bivšo avtocesto delali na ta način, bi jo delali sto let, da o trajanju izgradnje nove, ne govorimo. Tu pa za prenovo malo večjega dvorišča z vso sodobno mehanizacijo, rabijo mesece.
17.5.2018—   (1) (1)OceniMojc 
Joj podgurci potrpite malo.prej ste pa jamral kako imate grd glavi trg itd. Sploh vam ni nic prav
18.5.2018–1 (3) (4)OceniPeš se tudi daleč pride 
Zastoji gor zastoji dol, ampak po 50 letih se je pa le nasel junak, ki se je lotil bistva problema, prenove sredisca mesta! Razvajeni smo, za vsako malenkost se usedemo v avto in bentimo. Vreme je idealno za pešačenje, kolesarjenje. Zakaj pa se nihce ne pritožuje čez Revoz, ki ima železnico do praga pa vseeno vse prevaža na kamionih? Če bi bilo 5 obvoznice, bi bila še vedno ena premalo.
18.5.2018Ocenijagoda 
Jan, konkretno iz Cvelbarjeve ulice. A bo Sokolska enosmerna za gor do Florjanovega trga in potem pač na Rozmanovo? Kako bo pa za priti DO Cvelbarjeve? Po Sokolski dol verjetno ne, saj se tam dva ne moreta srečat. A bo speljano zadaj mimo Zavoda za zdravstveno varstvo, prek Mej vrtov?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava