mladi dopisnik

Bralne aktivnosti na OŠ Artiče v Tednu vseživljenjskega učenja 

21.5.2018 | 14:30 | Sara Zakšek in Ela Petan, 7. b, OŠ Artiče

Bralne aktivnosti na OŠ Artiče v Tednu vseživljenjskega učenja 
Bralne aktivnosti na OŠ Artiče v Tednu vseživljenjskega učenja 
Bralne aktivnosti na OŠ Artiče v Tednu vseživljenjskega učenja 

Artiče - V torek, 15. maja, je Osnovno šolo Artiče ob zaključku tekmovanja za bralno značko obiskal znan slovenski komik in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama. Na šoli je bralno značko opravilo 141 učencev.

Pižama je učence popeljal v čudovit svet slovenske in tuje književnosti na malo drugačen način. Pozabaval se je tako z učenci razredne kot tudi predmetne stopnje. Učencem se bo ta izkušnja zagotovo vtisnila v spomin. Zelo jih je navdušil, kar dokazuje dejstvo, da so knjige, katerih avtor oz. prevajalec je, »izginile« s polic šolske knjižnice.

Pižama je vsem bralcem ob koncu prireditve podelil priznanja z željo, da ostanejo zvesti knjigam tudi v prihodnje.

Da je vse skupaj še malo popestrilo teden, smo učenci sedmega razreda iz četrtka na petek v okviru projekta Noč branja prespali v šoli. Sprva smo se preizkusili v kuharskih veščinah, potem pa si ob slastni večerji ogledali ganljiv film Čudo. Filmsko upodobitev smo nato primerjali s knjižno različico, se preizkusili v prevajanju originalnega dela, ki je v angleškem jeziku, nato pa analizirali še knjigo, ki je nastala za knjižno uspešnico Čudo in predstavlja drug vidik iste zgodbe, Julian. Kljub temu, da je bilo že pozno, smo še vedno ohranili veliko energije. Po zatemnjeni šoli smo se s svetilkami podali v razburljivo in hkrati strašno igro skrivalnic.

Nočne aktivnosti so terjale svoj davek šele v drugi polovici noči, ko smo se končno odpravili spat. Lahko si kar mislite, kako smo bili zaspani naslednji dan, kaj šele učiteljica Stanka Turšič Pungerčar, kateri gre zahvala za ves trud in organizacijo pri projektu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava