namig za premik

Tadej Tomšič Institution koncert, KCK

1.6.2018 | 21:00

Večer inštrumentalnega jazza in pravi jazz žur v KCK Kulturni center Kočevje!

Tadej Tomšič Institution je sestavljiv kvartet ali kvintet glasbenikov, ki obstaja že od leta 1997 in izvaja akustično ali električno glasbo, ki je lahko zelo tiha ali glasna. Pomembno je le, da gre za eksploziven žur…

Tadej Tomšič se je v 70. letih v Ljubljani rodil v spodbujevalno glasbeno okolje, saj je bil njegov oče uspešen glasbenik in harmonikaš. Pri šestih letih je prvič pričel nastopati, pri 13 letih pa se je vpisal v glasbeno šolo, kjer se je posvetil igranju klarineta, dokler ni šolanja nadaljeval na Srednji šoli za glasbo in balet v Ljubljani. Tam je leta 1992 uspešno zaključil šolanje igranja klasičnega klarineta, ki ga je vadil ure in ure, medtem ko so se njegovi vrstniki raje posvečali igri in drugim otroškim zabavam. V tem času je Tadej vzljubil tudi improvizirano glasbo in igranje ter odkril orkestrsko glasbo Big bandov.

Pred vpisom na študij se je odločil za tvegano potezo in je poleg preizkusa za študij klasičnega klarineta na Akademiji za glasbo ljubljanske univerze, uspešno opravil tudi preizkus na univerzi v avstrijskem Gradcu za jazz saksofon, kar je še dodatno poglobilo njegovo ljubezen do jazza. V tem obdobju si je Tadej kupil svoj prvi tenor saksofon in se je v iskanju svojih jazzovskih sanj odpravil iz domače dežele.

Po uspešno zaključenem študiju je bil deležen številnih mamljivih ponudb, najbolj pa ga je zamikala priložnost za igranje prvega tenorja v orkestru Big bang RTV Slovenija, kjer je leta 2005 postal tudi glavni dirigent.

Skupaj je v svoji karieri sodeloval na več kot 50 albumih, ki so vsebovali pop, funk, klasično ali jazz glasbo ter v okviru različnih projektov sodeloval ali neposredno vodil več kot 1000 koncertov.

Tadej Tomšič Institution:

Gregor Ftičar -el.klavir

Miha Koren -el. bas kitara

Žiga Kožar -bobni

Tadej Tomšič -tenorski saksofon 

Vstopnice na voljo na blagajni KCK Kulturni center Kočevje in na mojekarte.si. Cena vstopnice: 8 eur

‹ nazaj