gospodarstvo

Kostanjšek ni več direktor Podgorja

6.6.2018 | 13:00 | B. B.

V Podgorju, kjer v glavnem izdelujejo pohištvo za Adrio Mobil, so lani ustvarili  32,9 milijona evrov prihodkov. (Foto: B. B.)

V Podgorju, kjer v glavnem izdelujejo pohištvo za Adrio Mobil, so lani ustvarili  32,9 milijona evrov prihodkov. (Foto: B. B.)

Šentjernej - Marijan Kostanjšek, dolgoletni direktor Podgorja, ki sodi v skupino Adria Mobil, je z začetkom letošnjega junija prevzel mesto tehničnega direktorja družbe, za novega direktorja družbe pa je nadzorni svet imenoval Denisa Stepančiča.

Kot so sporočili iz Podgorja, je Kostanjšek je odstopno izjavo s funkcije direktorja podal iz osebnih razlogov, svoje bogate izkušnje in znanje s področja lesne stroke pa bo v prihodnje na njegovo željo nadaljeval na delovnem mestu tehničnega direktorja.

Družba Podgorje Šentjernej je v poslovnem letu 2017 realizirala promet v višini 32,9 milijona evrov, kar je za 11 odst. več kot leto poprej. Ustvarila je za 2,5 milijona evrov čistega dobička, leto pa je bilo tudi močno investicijsko naravnano, saj je družba skoraj 6 milijonov namenila za povečanje prostorskih in tehnoloških kapacitet. Ob koncu lanskega leta je družba Podgorje zaposlovala 443 ljudi, rast pa napovedujejo tudi za letos.

‹ nazaj