bela krajina

Na pomoč priskočilo okoli tisoč gasilcev

10.6.2018 | 17:30 | M. L.-S.

Na pomoč priskočilo okoli tisoč gasilcev
Na pomoč priskočilo okoli tisoč gasilcev

Na pomoč pri odpravi posledic neurja, ki je besnelo na območju občine Črnomelj v popoldanskih in nočnih urah pretekli petek je danes prišlo gasilcem iz GZ Črnomelj in štabu Civilne zaščite Črnomelj, ki nosijo največje breme, okoli 1000 gasilcev z več kot 200 vozili. Gasilci so prišli iz obeh preostalih belokranjskih občin, več drugih slovenskih občin in iz Karlovške županije.

»Petkovo neurje bo ljudem na območju občine ostalo še dolgo v spominu. Iz srca se zahvaljujemo vsakemu gasilcu, tako domačemu kot od drugod, ki je priskočil na pomoč in tako pokazal svojo nesebično požrtvovalnost ter pomoč sočloveku v nesreči. Gasilci so znova pokazali, kako veliko je njihovo srce, saj so se v trenutku odzvali na klice na pomoč. Zahvaljujemo se za veliko pripravljenost, izredno organiziran strokovni pristop, požrtvovalnost in solidarnost,« je v današnji informaciji za javnost zapisala županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič.

Včeraj sta si posledice neurja ogledala tudi poveljnik CZ RS Srečko Šestan in predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar. Cerar je poudaril, da se bo vlada s posledicami seznanila na prvi seji vlade v prihodnjih dneh in v najkrajšem možnem času zagotovila pomoč. Prve grobe informacije o škodi bodo, kot sporoča Čemas Stjepanovičeva, podali na 2. izredni seji Občinskega sveta v torek 12. junija.

‹ nazaj

Komentarji (3)

11.6.2018 3 (3) (0)Ocenikata 
Bravo gasilci! Kaj bi mi brez vas.Če bi vala Slovenije delovala tako enotno in požrtvovalno kot gasilci, bi imeli raj na zemlji. HVALA GASILCI!
11.6.2018Oceniah 
A na Novomeškem sokolcu že visi zastava za pomoč Črnomalcem tako kot so zbirali za migrante in poplavljence na jugu?
11.6.2018OceniJan 
Slišat je da visi na Rotovžu zastava na pol droga? A je nekdo odšel še pred Novembrom ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava