Novi in obnovljeni zvonovi v župniji

11.6.2018 | 08:00

Pri podzemeljski župnijski cerkvi je bilo včeraj slovesno. (Foto: M. B.-J.)

Pri podzemeljski župnijski cerkvi je bilo včeraj slovesno. (Foto: M. B.-J.)

Novi in obnovljeni zvonovi v župniji

Podzemelj - Novomeški škof Andrej Glavan je včeraj pri podzemeljski župnijski cerkvi blagoslovil nove in obnovljene zvonove za cerkvi v Podzemlju in v Kloštru pri Gradcu. Za župnijo je bila to velika naložba, a tudi pomemben dogodek, saj se kaj takega ne zgodi ravno tako pogosto.

Blagoslovljene zvonove so pred zbrano množico ljudi z dvigalom tudi dvignili v zvonik.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (47)

11.6.2018 2   (5)   (3)   OceniJan 
Bo ovčicam lepo zvonilo Din- don, Din- Don - ZVON 1, ZVON 2.....
11.6.2018 1   (3)   (2)   Ocenikrena 
Jan tudi tebe in tvoje premoženje bo reševalo pred točo! Ni zaman pregovor "Po toči zvoniti je prepozno"! Tako da če nimaš pametnega komentarja, ne komentirej
11.6.2018—   (4)   (4)   OceniOpazovalec 
Jan bolje to kot pa da se ti en dere iz stolpa...
11.6.2018 3   (3)   (0)   OceniJan 
Spoštovana krena jaz sem že pametno odgovoril, le zate ne vem če si pametno razumela ?:):) če nisi naj ti ZVONI1x , ali 2x, žal nimam jaz nič pri tem, le iz tvojga žepa gre tole zvonenje, verjetno :) Nič kaj Božje ni slišat....Gospodu ne zvoniš, ON je vedno tu med nami, z nami in v nas ....mnogi " zavzeti verniki" se tega premalo zavedajo, zato pa počnejo kar počno, Gospod naj jim odpusti.
11.6.2018 4   (4)   (0)   OceniJanja 
Zanimivo, da nic ne pise v clanku o tem, da so cerkveni "zaupniki" pi vasehbpo hisah pobirali "prostovoljne" prispevke, ces da je bilo v cerkvi receno, da se na druzino da 50 evrov!!! O tem pa nic???
11.6.2018–2   (1)   (3)   Ocenibarcelona 
Janja, to so bili zaupniki OF. Baje naj bi denar pod pretvezo da je za zvonove zbirali za financiranje partizanskih proslav. Tako se govori.....
11.6.2018 3   (3)   (0)   Oceniiii 
kaj bo sekalo.. zakaj samo 3 zvončke, vsakemu občanu enga na vrt in potem veselo cingljamo, pa bomo imeli švico.
12.6.2018 2   (2)   (0)   OceniJan 
@barcelona, OF niso prodajali duhovnih bučk, ti vatikanci pa jih - še danes, kar je največja "lepota njihovega poslanstva" . Sodoma in gomora- Antikristi moderne dobe. Taki nikoli ne bodo dragi Gospodu ON jim ne bo odpustil...
12.6.2018OceniAntikrist 
Ko pogledamo komentarje Barcelone tu kaj in na Lokalno.si hitro vidimo, kaksna je to oseba. Bo treba nick menjat :) :) :)
12.6.2018Ocenibarcelona 
Kaj ti omenjaš nick,ko pa imaš v enem stavku 3(tri) pravopisne napake? Preden podajaš osebnostne sodbe, se nauči vsaj osnov pravopisa. Ampak za v partijo si bil pa dober,to pa nedvomno.Tam pismenih tudi niso potrebovali.Tam so bili zaželjeni kimavčki in teleta.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava