Šmarješki tek Kobetu in Škedljevi

11.6.2018 | 09:20

Primož Kobe na cilju Šmarješkega teka (Foto: I. Vidmar)

Primož Kobe na cilju Šmarješkega teka (Foto: I. Vidmar)

Šmarješke Toplice - Na letošnjem že 23. Šmarješkem teku je na osrednji preizkušnji na osem kilometrov nastopilo 235 tekačev, med katerimi sta bila najhitrejša Breda Škedelj iz Šentjerneja in olimpijec Primož Kobe, ki je tokrat nastopil po daljši pavzi zaradi poškodbe, po kateri je začel trenirati šele pred dobrim tednom.

Pred nastopom je Kobe povedal, da v Šmarješke Toplice ni prišel resno tekmovati, ampak da bo tek, na katerem je pred leti začel svojo tekaško pot, zanj zgolj preizkušnja, da vidi, ali lahko po poškodbi sploh nekoliko resneje teče, po teku in zmagi pa je, prav nič zadihan, dejal, da je tekel tako lahkotno, da si ni mogel kaj, da ne bi v drugem delu preizkušnje še pospešil.

Prireditelji Šmarješkega teka so za 8-kilometrsko preizkušnjo letos razdelili rekordnih 257 štartnih številk. (Foto: I. Vidmar)

Prireditelji Šmarješkega teka so za 8-kilometrsko preizkušnjo letos razdelili rekordnih 257 štartnih številk. (Foto: I. Vidmar)

Drugo mesto je v absolutni konkurenci osvojil Sevničan Miha Povše, ki je za Kobetom zaostal 49 sekund, tretji pa je bil starosta in večkratni skupni zmagovalec Tekov Dolenjske Bojan Vidmar, letos član novomeškega društva Marathon.

Med dekleti je zmago kot rečeno slavila Breda Škedelj pred Urško Kraševec iz ljubljanskega Massa, kot peta pa je na cilj pritekla gostja Šmarješkega teka Maruša Mišmaš, naša najboljša srednjeprogašica in rekorderka na 2000 in 3000 z zaprekami, ki je pred tem s strelom iz štartne pištole dala znak za štart.

Preizkušnjo na dva kilometra, ki jo je končalo 106 tekačev, je dobil Aljaž Renko (Radeče) pred Tomažem Sešlarjem in Luko Lazarjem, med dekleti pa Lea Haler pred Veroniko Sadek in Kiaro Blatnik (Blanca).

I. Vidmar

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava