bela krajina

Ministrica Mojci Stopar Zevnik ni dala soglasja za direktorico

13.6.2018 | 18:00 | M. B.-J.

Mojca Zevnik Stopar (Foto: M. B.-J.)

Mojca Zevnik Stopar (Foto: M. B.-J.)

Metlika - Pisali smo že o imenovanju novega direktorja oz. direktorice Doma starejših občanov (DSO) Metlika. Potem ko so člani sveta zavoda DSO Metlika, ki so predstavniki ustanovitelja, torej ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, po navodilih ministrstva glasovali, da postane direktorica doma Mojca Stopar Zevnik, so se tudi v komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pri občinskem svetu soglasno strinjali, da dajo Stopar Zevnikovi pozitivno mnenje.

Po daljši razpravi je tej kandidatki dala pozitivno mnenje tudi večina metliških občinski svetnikov. Zato so bili v svetu zavoda, kot je povedala njegova predsednica Dragica Valenčič, prepričani, da bo ministrica Anja Kopač Mrak dala pozitivno mnenje k imenovanju Mojce Stopar Zevnik za direktorico doma. A ko so v začetku tega tedna odprli pismo z ministrstva za delo, so lahko v njem prebrali zgolj suhoparno obvestilo, da ministrica izbrani kandidatki ni dala soglasja.

Več o imenovanju oz. neimenovanju direktorice Doma starejših občanov Metlika lahko preberete v jutrišnji številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (19)

13.6.2018 8 (9) (1)Oceni9000 
Iz petrola brez izkušenj za direktorco v dom ostarelih v občini kje je mož župan. Kaj češ boljega!
13.6.2018 10 (11) (1)OceniJože 
Vsaj enkrat je prevladala pamet ...
13.6.2018 7 (8) (1)Ocenibroz josip 
končno se bo počasi začelo delati po regelcih...sramota za Belo krajino, da bi kar po babah in stricih kadrovali...šele ministrsvo je ustavilo kolektivno paronajo...
14.6.2018 4 (5) (1)Ocenianton 
Zelo uspešni direktorici ,ki ste jo imeli Stanko M. , ste dali vedeti , da nima možnosti za novi mandat , ker se njena barva ni umeščala v rdečo Metliko in je pravočasno odšla. Je pa res uganka , če ni mogoče že Janša posredoval ??
14.6.2018 5 (6) (1)OceniMamica 
V Beli krajini se kadruje sam da je naš SD tako je tudi v Črnomlju po vseh zavodih že take ljudi se nastavi v svete poslusne vodljive ki spelje kadrovske kuhne
14.6.2018 6 (7) (1)Ocenianica 
Župan Zevnik bi moral sedaj odstopiti zato ker je zavedel (nagovoril) svet zavoda in občinski svet da imenujejo njegovo ženo za direktorico. Joj, joj v SD je to vse možno. Brez izkušenj in nesposobnosti so imenovali za direktorico, upam, da se bo zakonodaja upoštevala.
14.6.2018 6 (6) (0)Ocenirazmišljanje 
Odstopit bi morali tudi občinski svetniki, ki so dali pozitivno mnenje, saj so vedeli kdo je. Ni važno katera stranka je, delajte že končno za dobrobit vseh, prav vseh državljanov.
14.6.2018Oceniopazovalec 
Mogoče bi res morali odstopiti, vendar so to le pobožne želje nekaterih :-))
14.6.2018–2 (2) (4)OceniNežika 
Seveda vsi dobro veste, kaj Zevnikova dela in kakšne izkušnje ima - predvidevam, da ste njeni sodelavci. Ni čudno, da se ljudje rajši vozijo čez Gorjance, kot bi se ubadali z vsevednimi lokalci.
14.6.2018 2 (3) (1)OceniAbecedarij od Broza 
Metliši župan in njegova žena sta belokrajnski model kadrovanja SD v Črnomlju je še slabše še manj srrokovno se kadruje,

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava