namig za premik

Glasbeni večer z Alenko Godec: »Še vedno tvoja«, KCK

15.6.2018 | 21:00

V KCK Kulturni center Kočevje prihaja ena naših najboljših vokalistk, Alenka Godec!

Alenka Godec, priznana slovenska pevka, prav v letošnjem letu praznuje 30 let glasbenega ustvarjanja od njenih začetkov na Pop delavnici 88 s skladbo »Tvoja«. V tem času je izdala 11 samostojnih albumov, od tega dva z Big bandom RTVS. Sodelovala je na številnih festivalih, na katerih je prejela lepo število nagrad, med katerimi pa so ji najbolj pri srcu prav nagrade za najboljšo interpretacijo. Sodelovala je z odličnimi glasbeniki, med katerimi izpostavljamo njeno dolgoletno sodelovanje z New Swing Quartet, leta 1999 pa je v ljubljanskih Križankah nastopila celo z legendarnim Herbiejem Hancockom.

Med njene najbolj uspešne izdaje štejeta predvsem albuma s slovenskimi priredbami pod skupnim nazivom »So najlepše pesmi že napisane«, z najbolj predvajano slovensko skladbo leta 2009, uspešnico »Vsak je sam«…

Alenka je letos izdala novo pesem z naslovom »Zvezda«, pod katero sta se podpisala Jani Hace in Barbara Pešut. Za pesem je posnela tudi videospot, izpolnjuje pa se tudi njena velika želja, da bi z bolj intimnimi, nežnimi koncerti ob spremljavi odličnih glasbenikov in prijateljev obeležila jubilejno leto.

Zasedbo bodo zaznamovali zvoki akustičnih instrumentov, na katerih se bodo glasbeno izražali Jani Hace (bas), Robi Pikl (kitara), Miran Juvan (klaviature) ter David Morgan (tolkala).

Vstopnice so na voljo od 09.05.2018 dalje na blagajni KCK in na mojekarte.si.

Cena: 10 EUR

‹ nazaj