bela krajina

Na mestu, kjer je bila Skubcova hiša, je ostala škrbina

15.6.2018 | 13:45 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Skubcove hiše ni več.

Skubcove hiše ni več.

Ko je hiša se stala.

Ko je hiša se stala.

Na mestu, kjer je bila Skubcova hiša, je ostala škrbina

Črnomelj - Letos je bilo v Črnomlju kar precej polemik o Skubcovi hiši, ki je stala na najožjem delu ob vstopu v črnomaljsko staro mestno jedro. Potem ko je Marta Ana Triplat po denacionalizaciji dobila vrnjeno precej dotrajano hišo, se je njeno propadanje le še nadaljevalo. Letos so ji občinski svetniki na predlog krajevne skupnosti Črnomelj prisodili celo ekološko grajo kopino, mnenja o upravičenosti graje pa so razdelila svetnike.

Inšpektor je letošnjo pomlad izdal odločbo, v kateri je bilo zapisano, da mora lastnica največjo stavbo v trikotniku med tremi cestami, ki mu domačini pravijo tudi ajdovo zrno, porušiti, saj ogroža okolico. Rok za rušitev je bil konec aprila, konec minulega tedna pa so stavbo zares dokončno porušili.

Nevarnost za mimo hodeče in vozeče je s tem res minila, a je v starem delu Črnomlja zazijala velika škrbina. To gotovo ne prispeva ne k prijaznejši podobi kot tudi ne k lepši veduti mesta.

‹ nazaj

Komentarji (43)

15.6.2018 1   (2)   (1)   OceniTadej 
komu pa sedaj kopina? ... kakšna neumnost ...
15.6.2018 2   (3)   (1)   Ocenifrancka 
To pa so v Črnomlju neki gospodarji sramota za občino in Mojco, Kopina za Mojco
15.6.2018 7   (7)   (0)   Oceniupokojeni Milan 
Mojca je skor osem let županja pa v svojih dveh mandatih ni naredila večjega objekta, kot je ta katerega je zrušla, malo stiroporja je po šolah polimala pa predletala ,
16.6.2018 1   (1)   (0)   Oceniborovnica 
Pravilno, da so hišo porušili. Boljše, da je ni, kot da je takšna, kot je bila - nevarna za mimoidoče in promet. Predvidevam, da je lastnica v postopku denacionalizacije oz. ob vračilu hiše dobila tudi odškodnino, Kakšna je bila, ne vem, vem pa, da navadno niso bile nizke. Zato menim, da si je kar zaslužila kopino.
16.6.2018Ocenixy 
ne nakladaj, raje postavi ogledalo
16.6.2018 2   (4)   (2)   Ocenidekla 
@borovnica ti pejt borovnice nabirat, kaj ti podpiraš zločine komunistov da so lahko denacinalizirali , za takšna dejanja komunističnih zločincev ni lepe besede fuj komunistična drhal in njihova grozna početja
16.6.2018 2   (2)   (0)   Oceniborovnica 
Ogledalo je postavila sama stavba lastnici. Jaz ga ne potrebujem. Dekla, nekaterim so tudi enostavne zadeve nerazumljive, zato je bolje, da komentarje le berejo. Jaz sem proti vsem zločinom, ne glede na to, kdo jih je naredil (tudi proti sežiganju "čarovnic", znanstvenikov, prodajanju odpustkov, žegnanju orožja nacistov, ipd.). Nikjer v svojem komentarju se nisem opredeljeval do kakršnih koli zločinov, temveč le o dejstvih. Verjamem, da je lahko ločnica med navedenim zunaj tvojega dometa.
16.6.2018 1   (2)   (1)   OceniAbecedarij 
@borovnica a ni denacinalizacija zločin
16.6.2018 1   (2)   (1)   Oceninabiralec 
borovnica, nimaš niti najmanjšega pojma od denacionalizacijskem postopku zato je bolje da si kar tiho. Odškodnin ni !
16.6.2018—   (2)   (2)   Ocenikarapampula 
poleg kopine si triplatka zasluži še koprivo in fejst kazen...s tako podrtijo se repenči vsred mesta...lastnina je v osnovi obveznost...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava