šport

Gorjanci Vaclavu Janiku

17.6.2018 | 22:00

Lojze Udovč (Foto: I. V./arhiv DL)

Lojze Udovč (Foto: I. V./arhiv DL)

Novo mesto - Na gorsko hitrostni avtomobilistični dirki Gorjanci 2018 je v danes nastopilo 69 dirkačev iz Slovenije, Avstrije, Češke, Italije, Hrvaške, Švice, Madžarske in Slovaške.

Najhitreje je s progo opravil Čeh Vaclav Janik s prototipom Norma M20FC, drugi je bil Slovenec Vladimir Stankovič z Dalaro T2, tretje mesto pa je pripadlo Milanu Bubniču z Lancio delta HF integrale, ki je zmagal v skupnem vrstnem redu državnega prvenstva, kjer je bil najhitrejši domačin Martin Jeršin z Lancio delta HF integrale peti, mesto za njim je s svojim cliom R3 zasedel Lojze Udovč z Malkovca, ki je bil drugi v diviziji 3, Polona Jeršin pa je s Hondo integra osvojila 19. mesto, v diviziji II pa je bila peta, v isti diviziji pa je Peter Kapler s Peugeotom 306 S16 osvojil tretje mesto, v skupnem vrstnem redu državnega prvenstva pa je bil petnajsti.

Zmagovalec Vaclav Janik je v drugi vožnji dirke dosegel povprečno hitrost 151,3 km/h.

‹ nazaj

Komentarji (1)

21.6.2018OceniOpazovalec 
Lepo, da ste uvrstili dirko na Gorjance v novice, še lepše pa bi bilo, če bi omenili vse dolenske dirkače, ki so nastopili... posebno z prvo dirko v karieri takorekoč na domačem pragu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava