bela krajina

V Črnomlju polno zasedeni z zbiranjem vlog

20.6.2018 | 19:30 | STA

Mojca Čemas Stjepanovič

Mojca Čemas Stjepanovič

Črnomelj

Na črnomaljski občini, kjer so pred tednom začeli zbiranje vlog za prijavo škode, na stavbah nastale zaradi nedavnega močnega neurja s točo, so z zbiranjem teh polno zasedeni. Ocena skupne škode v Občini Črnomelj je medtem presegla 20 milijonov evrov, njen končni znesek bo znan predvidoma julija, je županja Mojca Čemas Stjepanovič povedala za STA.

Čemas Stjepanovičeva je dejala, da vloge nenehno prihajajo. Uradnih ur nimajo, sprejemajo jih od 7.30 do 17. ure. Občinski uradniki jih ljudem pomagajo izpolniti, koliko jih bodo dobili, bodo videli 26. junija, ko poteče rok za njihov prejem. Upoštevali bodo tudi kakšno zapoznelo vlogo, je še dodala.

Oškodovanci obrazec vloge lahko dobijo v občinski mali sejni sobi ali na uradni občinski spletni strani. Vloge morajo oddati najkasneje do petka, 22. junija. Izpolnjenim vlogam naj po možnosti priložijo fotografije nastale škode. Oškodovanci lahko vloge na naslov občine pošljejo tudi z navadno pošto. Upoštevali bodo vloge, ki bodo na občinsko vložišče prispele do vključno torka, 26. junija do opoldneva.

Oškodovanci lahko škodo prijavijo le na omenjenem prijavnem obrazcu in v skladu z objavljenimi navodili, so še sporočili s črnomaljske občine.

V Črnomlju bodo tudi v okviru prireditev 55. Jurjevanja v Beli krajini, ki z različnimi prireditvami poteka do nedelje, v četrtek pripravili dobrodelni koncert za pomoč družinam, prizadetim z nedavno točo.

Četrtkov večer, ki ga bodo v Jurjevanjski dragi začeli z družinskim piknikom, s pastirskimi igrami in z ustvarjalnimi delavnicami so poimenovali Belokranjci do konca svojih danof - dobrodelni večer ob kresu za pomoč družinam, prizadetim v ujmi.

Nadaljevali ga bodo z osrednjo občinsko prireditvijo od dnevu državnosti, nastopoma perujske folklorne skupine MiPeru in adlešičkih Kresnic ter večer končali z dobrodelni koncertom z Magnificom, s Perom Lovšinom in drugimi glasbeniki.

Škodo za v toči prizadete družine črnomaljske občine zbirata tudi Rdeči križ Slovenije in Karitas.

‹ nazaj

Komentarji (8)

21.6.2018 1 (2) (1)Ocenimojc 
Mojca se pa res rada slika , samo slika se , namesto da bi se dela primla , na nobeni sliki ni pri delu
21.6.2018–1 (2) (3)OceniMarija 
Naj izrazim globoko spoštovanje gospe županji in ji želim vse dobro pri opravljanju funkcije v tem hudem času. Vsi stojimo za vami, samo tako naprej!
21.6.2018OceniČokoladni 
Mojca radi te imamo. Vsi tisti, ki te kritizirajo so to nevoščljivi.
21.6.2018–1 (0) (1)OceniTadej 
Mojca samo tako naprej. Naj te isti komentarji teh psihičnih bolnikov ne prizadanejo. Njihove besede so tako prazne kot njihove glave. Samo naprej!
21.6.2018OceniStanko 
Bravo županja! Imate podporo cele občine.
21.6.2018 1 (2) (1)Ocenitadej 
Županja se samo slika kakšno hišo zruši sezida bore malo v jeseni adijo , Črnomelj propada ni razvojnih projektov,
22.6.2018–1 (0) (1)OceniIvanR 
Čestitke županji ob tej izjemno težki nalogi!
24.6.2018Ocenixy 
ko bo dnar pripelala pol ji čestitajte, dokler tega ne bo na vašem računi pa raje ... dozdaj je bila zelo slaba v tem, razen slikanja...vloge pa ne zbira ona ampak na občini zaposleni ljudje,ki jih mi vsi plačujemo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava