Krajinski park Lahinja kot učilnica v naravi

21.6.2018 | 10:10

V krajinskem parku Lahinja je bilo tokrat vse povezano z ajdo in konopljo.

V krajinskem parku Lahinja je bilo tokrat vse povezano z ajdo in konopljo.

Krajinski park Lahinja kot učilnica v naravi
Krajinski park Lahinja kot učilnica v naravi

Veliki Nerajec, Črnomelj - V okviru Jurjevanja so v Velikem Nerajcu predstavili projekt z naslovom Interpretacija naravne in kulturne dediščine v krajinskem parku Lahinja ali krajše KP Lahinja-učilnica v naravi. S projektom, ki bo veljal 82.500 evrov, in ga sofinancira Evropska unija, so začeli v začetku leta, zaključili pa ga bodo novembra. V njem je vodilni partner Ric Bela krajina, partnerja pa sta občina Črnomelj in društvo Sončno kolo.

Doslej so uredili oz. obnovili info center za KP Lahinja v Velikem Nerajcu in postavili ekološke sanitarije. V drugem delu bodo oblikovali nove turistične produkte in popestrili ponudbo v parku. Med drugim si bodo obiskovalci s pomočjo 360-stopenjske tehnologije park ogledali kar v info centru, s slamo pa bodo prekrili še drugi nerajski his.

Dosedanje pridobitve so včeraj v Velikem Nerajcu predstavili na prireditvi Dan industrijske konoplje in ajde v Beli krajini, ki naj bi postala tradicionalna. V kulturnem programu so poleg domačinov sodelovali tudi člani folklorne skupine iz Peruja, ki so za pokušino pokazali, kakšen bo njihov nastop na letošnjem Jurjevanju.

Sicer pa je od danes od 9. ure zaradi Jurjevanja v Črnomlju popolna zapora Ulice Staneta Rozmana, Ulice pod lipo, Ulice na utrdbah in Ulice Mirana Jarca. Prepoved prometa po teh ulicah bo do ponedeljka, 25. junija, 12. ure. Obvoz je urejen.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (2)

21.6.2018OceniMarija 
BRAVO RIC Bela krajina in njegovi zaposleni, odlično delo kot vedno! Čestitke vseh občanov!!
21.6.2018 2   (2)   (0)   OceniAbecedarij 
V javnem zavodu je veliko ljudi zaposlenih lahko bi imeli svojo folklorno skupino,toliko jih je.to preveč stane naš proracun .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava