posavje

Bojan Sumrak na Grajski tlaki

21.6.2018 | 09:10 | M. L., foto: U. P

Bojan Sumrak z odlomkom iz Doline Šentflorjanske, voditeljica pogovora Smilja Radi in desno Nuša Mesar, ena od gonilnih sil Strunikata.  (Foto: U. P)

Bojan Sumrak z odlomkom iz Doline Šentflorjanske, voditeljica pogovora Smilja Radi in desno Nuša Mesar, ena od gonilnih sil Strunikata. (Foto: U. P)

Sevnica - "Hotel sem biti vzgojiteljica, a takrat na vzgojiteljsko še niso sprejemali fantov,” je na junijski Grajski tlaki v atriju sevniškega gradu povedal gost Bojan Sumrak iz Radeč, sporočajo organizatorji mesečnih ponedeljkovih pogovorov v sevniški grajski kavarni Graščakova hči pod skupnim naslovom Grajska tlaka.

Mož številnih talentov je nato postal ilustrator, scenograf, glasbenik in igralec. Na njegovo pobudo je bil v Radečah ustanovljen godalni orkester Strunikat, del tega je nastopil tudi na gradu, štiri desetletja se že preživlja z ilustracijo.

V slovenskem knjižničnem informacijskem sistemu najdemo 182 knjig, tako strokovnih kot slikanic, kjer je pod ilustracijami zapisano njegovo ime. Riše darilne karikature, lotil se je stenske poslikave v novi cerkvi na Šmarčni.

V Piranu, kjer živi zadnja leta, ima veliko možnosti za gledališče. Predstava Pohujšanje v dolini Šentflorjanski je bila izbrana med šest najboljših, on je bil izbran za najboljšega igralca. V slovenskem celovečernem filmu Futura: Na odprtem je Sumrak odigral eno glavnih vlog, v Radečah se je lotil Rokovnjačev, ki pa bodo čez dve leti v portoroškem avditoriju predstavljeni kot Rockovnjači, saj bodo zraven tudi glasba in motorji.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava