bela krajina

Nadaljevali bodo s prenovo ulic in arheološkimi izkopavanji

5.7.2018 | 09:05 | M. Ž.

Foto: spletna stran Občine Črnomelj

Foto: spletna stran Občine Črnomelj

Črnomelj - Občina Črnomelj nadaljuje s pripravljalnimi deli za rekonstrukcijo Ulice Mirana Jarca in dela Ulice Lojzeta Fabjana ter arheološkimi izkopavanji od Primožičeve hiše do župnijskega dvorišča. Dela za to drugo etapo so začela danes, so sporočili iz občine.

To pomeni, da je cesta od semaforja do stavbe župnišča popolnoma zaprta, Ulica Mirana Jarca v ostalem delu pa še vedno ostane za stanovalce dvosmerno prevozna. Dostop z avtomobili do trga pri cerkvi Sv. Duha do nadaljnjega več ne bo možen.

Na občini opozarjajo, da v tem času še naprej ostaja spremenjena prometna signalizacija, zato naprošajo vse za posebno previdnost v prometu ter pozornost do pešcev in kolesarjev. V tem času parkiranje v celotni dolžini ulice ni možno, parkiranje za stanovalce zaprtih ulic pa je še naprej omogočeno na parkirišču med banko in cerkvijo ter na Majerju na platoju med vrtcem in bivšo vojaško stavbo.

Rekonstrukcija bo predvidoma trajala do začetka novembra, če bo prišlo do sprememb, pa bodo pravočasno obvestili.

Na črnomaljski občini še prosijo za razumevanje in potrpežljivost, saj brez zapor in oviranja prometa v ulici ne morejo izvesti rekonstrukcije.

‹ nazaj

Komentarji (9)

5.7.2018 2 (2) (0)OceniMojca 
Žalostno Ulica Mirana Jarca bi morala bit narejena že vžupanjinemu prvemu mandatu,ne pa da se danes pogaja o arheologiji
5.7.2018–6 (0) (6)Ocenikarapampula 
žalostna si ti Mojca...ti si v prejšnjem življenju sigurno bila mrćes, da si danes takšen bt....
6.7.2018Ocenitrubač iz Guče 
Ej dajte se malo zbrat preden napišete komentar.
7.7.2018 1 (1) (0)OceniDaniela 
Maš prav trubač , komentatorji se morajo zbrat ko kaj napišeje, pravtako Županja Mojca mora že enkrat kaj naredit ,osem let je dolgo brez pravih uspehov
8.7.2018Oceniopazovalec 
Brez nepotrebnih skrbi, nobenemu županu ni dolgčas ! :-))
8.7.2018–3 (0) (3)OceniZvonka 
NE VEM ZAKAJ TOLIKO UDRIHATE PO ŽUPANJI. DA SE ZAČNE ARHEOLOŠKO IZKOPAVANJE JE POTREBNO PREJ VELIKO DELA IN NI VSE ODVISNO LE OD ŽUPANJE. BODIMO STRPNI.
8.7.2018 1 (1) (0)Oceniovadba 
Joj karapampula jaz te bi takoj ovadil zaradi sovražnega govora, žaljenja in zavajanja .... par tisoč EUR kazni pa več ne boš pisal takšnih ... o da je nam, vsem normalnim bralcem, videti ta dan ...
8.7.2018Ocenikarapampula 
ftakni to ovadbo sam sebi za uho...i ti si bt...če ne znaš pomagat i delat, naj vsaj od naroda izvoljeni razvijajo napredek..
9.7.2018OceniAbecedarij 
Zupanja je veliko premalo naredila v dveh mandatih ,bolš da se česa drugega prime ,imamo veliko zamujenih priložnosti in nobenega večjega projekta ,rušitev Skubcobe hiše je eden njenih večjih projektov,upajmo da ne bo tle zamud kot je blo na Kidričevi ulici,šola se je tačela pa niso bila koncana dela.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava