Letno gledališče: Sosedov sin, ob Jurčičevi domačiji Muljava

7.7.2018 | 21:00

Vabilo na predstavo v Letno gledališče

Že 38 let zapored Muljavci vsako leto stopimo skupaj, da ustvarimo nepozabno vzdušje, ki ga lahko pričara le gledališče pod milim nebom.

Pod okrlijem zvezdnih noči bomo v naslednjih tednih v naravnem amfiteatru pred Jurčičevo domačijo uprizorili najlepšo pripoved Josipa Jurčiča, ki jo je objavil pred natanko 150 leti.

Sosedov sin je zgodba o trdnem slovenskem kmetu, ki ima hčerko edinko, ta pa se zagleda v postavnega sosedovega fanta, kar očetu ni prav nič po volji. Situacija, ki že sama po sebi vabi k zapletu, vrednem ogleda, sploh v romantičnem gledališču pod zvezdami in v pristnem dolenjskem narečju.

Premiera: petek, 22. junija 2018,

ponovitve: 23. junija, 29. in 30. junija, 6. in 7. julija.

Pričetek vseh predstav ob 21. uri v Letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi.

Predstava v primeru slabega vremena odpade.

Vabljeni, da se z nami vrnete v čas brez mobilne tehnologije, ko so sporočila prenašali posebneži in vaške klepetulje; ko so bili otroci pokorni staršem, starši pa so v vsakem trenutku vedeli, kaj je najboljše za otroka, tudi pri izbiri življenjskega sopotnika.

Vabljeni v deželo Desetega brata in se prepričajte, da so najlepše pripovedke nastajale že v času, ko je bila Reka ljubezni še čisto navadna reka...

Za KD Josip Jurčič Muljava

Predsednik

iGor Adamič