V nesreči poškodovana motorist in potnica

9.7.2018 | 12:00

V nesreči poškodovana motorist in potnica

Včeraj, nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča na Senovem. Novomeški prometniki so ugotovili, da je nesrečo povzročil 55-letni motorist iz Hrvaške, ki je izsilil prednost 53-letnemu vozniku avtomobila. Motorist je zaviral, izgubil oblast nad motorjem in padel. V nesreči sta se motorist in 47-letna potnica lažje poškodovala.

Pijan in brez vozniške povzročil nesrečo

Črnomaljski policisti so bili v petek okoli 21. ure obveščeni o prometni nesreči v Črnomlju, v kateri sta bili udeleženi osebno in kombinirano vozilo. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 22-letni voznik avtomobila, ki je v križišču začel prehitevati voznika kombija, ki je zavijal levo. Oba sta se v nesreči lažje poškodovala in so ju odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,37 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja.

Brez vozniške pa še »napihali«

Med kontrolo prometa v Raki so policisti v petkovih večernih urah ustavili dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola in nimata veljavnih vozniških dovoljenj. 58-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,48 miligramov alkohola, 56-letnik pa 0,50. Avtomobila so jima zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na cesti med Bičem in Žužemberkom so policisti v noči na nedeljo ustavljali voznika mopeda. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in zapeljal na gozdno pot, kjer so ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da 18-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Neregistriran moped so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Novomeški policisti prijeli tatova

Policisti PP Novo mesto so bili v soboto zvečer obveščeni, da naj bi na Novem trgu dva neznanca ukradla moped. Takoj so odšli na kraj in na podlagi opisa na Loki izsledili oba storilca, ki sta medtem skušala pobegniti. Ugotovili, da sta 19-letni in 20-letni osumljenec pred tem oškodovancu odnesla mobilni telefon in denar, kasneje pa sta na Novem trgu skušala odnesel moped. Ukradene predmete so policisti zasegli in vrnili oškodovancu, osumljenca pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Odnesel električne vodnike

Z delovišča v Novem mestu je v noči na petek nekdo odnesel okoli 300 metrov električnih vodnikov in povzročil za okoli 2000 evrov škode.

21 tujcev nezakonito čez mejo

Policisti PP Črnomelj so med petkom ponedeljkom pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Sinjega vrha, Drežnika, Suhorja pri Vinici, Stare Lipa, Gorenjcev pri Adlešičih, Vrhovcev, Črnomlja in Vinice izsledili in prijeli 21 tujcev - sedem državljanov Pakistana, dva državljana Palestine, po štiri državljane Iraka, Irana in Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

M. Ž.

Komentarji (21)

9.7.2018—   (4)   (4)   OceniJan 
Tale "padalc " ki se stalno nabija pod komentarje je macedonijevo PR trobilo iz Rotovža ki tako po direktivi in na tak glup način poskuša umrtviti komentarje na DL ker drugače ne more utišati demokratični glas NARODA .. Samo toliko v vednost....to bo počel sedaj do volitev čedalje bolj pogosto. Po direktivi politkomisarja iz klerikalnega štabnega gnezda pritlehne lokalne hinavščine in lopovščine, ok tudi temu bomo zaračunali ko pride čas za to:)
9.7.2018—   (4)   (4)   OceniOptimist 
Jan, ti si zrel za temeljit pregled glave, kajti tvoja obsedenost z županom je že prav bolestna. Daj pomiri se! Dejstvo je, da bo župan dobil še en mandat, pa če se ti na glavo postaviš al pa mečeš ob tla. To velja tudi za tebi podobne.
9.7.2018 3   (4)   (1)   Ocenioriginalni jan 
In to dela tudi po drugih portalih ala zurnal24 in siol ... a ne bumbar zahojeni? res se pojdi zdravit.
9.7.2018–3   (0)   (3)   OceniJan 
originalen sem jaz, ker se že vsa ta leta tako podpisujem, ti pa misliš da boš z fake originalom prekril vsa ta makedonska sranja ki jih počenjate. Res ste originalni - Duraki ja
9.7.2018–3   (1)   (4)   OceniJan 
Ja optimistično res, mandat bo dobu makedonc na Dobu. Se strinjam dobu ga bo - ziher 1000%! . In ti tud verjetno z njim, ker maš prste vmes.
10.7.2018–2   (1)   (3)   OceniSmehljajoči 
Moraš bit pa res optimist da verjameš da tale župan dobi nov mandat.
10.7.2018Oceninovomeščan 
"U noumejst" je vse možno ! Po prejšnjem, bolj so nažigali, lažje je bil izvoljen. Mogoče pa sedaj prav zaradi tega tako tolčejo po sedanjem.
10.7.2018OceniCosa nostra 
ne bo izvoljen. In ne bo se izvlekel. In prav bo tako.
10.7.2018Oceninovomeščan 
Na podlagi česa pa si ti v to tako zelo siguren ? A imaš mogoče v načrtu kako metodo, ki se sklada s tvojim nik-om. Ja, potem bi se znalo zgodit, da se ne bo izvlekel, razen, če ti pobegnejo "na modroce".
11.7.2018OceniJan 
malomeščan veš na podlagi česa ne bo izvoljen? Na podlagi vzporednega javnega mnenja, brez uzurpiranih in tiraniziranih lokalnih medijev:) Na ulico pejt med ljudi vseh profilov in boš videl na podlagi česa se ne bo izvlekel...LOL. Že zdaj ima tožb da jih šlepar ne povleče.. Kaj ste nekateri v svojem svetu in BUKOVI:) Taki razumete šele ko se zgodi. In zgodilo se bo tako kot je omenjeno zgoraj, odletel bo in za to kar počne bo odgovarjal, pa ne sam - celoten zdajšnji zbor lokalnih šerifov...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava