V ogenj prva skupina

11.7.2018 | 13:40

Zbrani k pozdravu (Foto: M. L.)

Ravnatelj Uroš Škof in koordinator projekta Polona Masnec (desno) sta nastopila v imenu Gimnazije Brežice. (Foto: M. L.)

Alvaro Santos pooseblja navdušenje. (Foto: M. L.)

Brežice - Na Gimnaziji Brežice zaključujejo dvoletni evropski projekt Erasmus+ z naslovom Challenging conflicts in Schools, Izzivi konfliktov v šolah, v katerem sodelujejo še šole iz Avstrije, Estonije, Madžarske in Portugalske.

»V projektu smo na gimnaziji usposobili prvo generacijo vrstniških mediatorjev, ki bodo v prihodnje dijakom pomagali razreševati težave in konflikte, ki jih imajo v šoli,« je ob nedavnem zaključnem srečanju v Brežicah povedal ravnatelj brežiške gimnazije Uroš Škof.

Usklajevalka projekta Polona Masnec, ki na tej gimnaziji uči psihologijo, pravi, da bodo gimnazijci, ki so se v dveh letih izobrazili za vrstniške mediatorje, izvajali preventivne delavnice in potem, kot upajo učitelji, tudi pomagali reševati spore.

Če sklepamo po tistem, kar so povedali trije izmed udeležencev, Jelena Žigalova iz Estonije, Daniele Frölich iz Avstrije in Alvaro Santos iz Portugalske, so tuji predstavniki navdušeni nad Brežicami in Slovenijo.

Kako se vi lotevate morebitnih nesoglasij? Svoja načela o tem lahko primerjate s tistimi, o katerih so ob zaključku omenjenega projekta govorili nekateri udeleženci. O projektu več poročamo v jutrišnjem tiskanem Dolenjskem listu.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava