Po 15 letih se še niso naveličali pasulja, ampak je vse bolj priljubljen

6.8.2018 | 09:25

Zmagovalca

Ekipa Big Berryja je bila mednarodna.

Griblje - Podjetje Pezdirc je včeraj popoldne pripravilo v sodelovanju s Turističnim društvom Griblje in Društvom kmečkih žena Griblje že 15. tekmovanje v kuhanju pasulja. V kuharskih veščinah se je pomerilo 13 ekip, tekmovanje pa je bilo mednarodno, saj sta prišla tudi tekmovalca s Pake onkraj Kolpe, v dveh ekipah Big Berryja pa so bili tekmovalci iz Španije, Madžarske, Bolgarije in Finske.

Najbolje se je po mnenju ocenjevalca Matjaža Cotiča odrezala ekipa Banda PP, v kateri sta bila Jože Pezdirc s Krasinca in Dragica Piškurič iz Gribelj. Druga in tretja pa sta bili ekipi Športno turističnega društva Poljane iz Poljan pri Mirni Peči, od koder so sicer prišle tri ekipe. V drugi najboljši ekipi sta kuhala Marija in Drago Saje, v tretji pa Ana Zupan in Drago Retelj.

Znova se je pokazalo, da je pasulj še kako priljubljena jed. 70 litrov pasulja, ki so si ga ljudje lahko kupili za kosilo, je pošlo v treh urah, prav tako pa je šlo za med še približno toliko pasulja, ki so ga skuhali tekmovalci.

Besedilo in fotografije: M. Bezek Jakše

Galerija

Komentarji (2)

10.8.2018OceniViktor 
Hvale vreden zelo lep in obiskan dogodek. Njegova vrednost ni zgolj tekmovanje, saj nikakor ne bi bilo prav če bi pozabili na prijetno druženje, tako tekmovalcev kot obiskovalcev. Čestitke zmagovalcema in organizatorjem.
12.8.2018OceniLojzekov stric 
čestitke za dober pasulj, bil je odličen

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava