kronika

Bi delali kot policist - nadzornik državne meje? Plača kandidata: 824,84 evra bruto

6.8.2018 | 12:00 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto: policija)

Ilustrativna fotografija (Foto: policija)

Ljubljana, Novo mesto - Policija je podaljšala razpis za zaposlitev policistov – nadzornikov državne meje, ki ga je objavila že sredi marca. Vsi, ki jih to delo zanima, se lahko prijavijo do 15. oktobra.

Kot je za Dolenjski list pojasnila Vesna Drole, vodja odnosov z javnostmi pri policiji, so z javno objavo 15. marca načrtovali zaposliti 150 kandidatov.

"Glede na prejete prijave ocenjujemo, da načrtovano število ne bo doseženo, zato smo razpis podaljšali do 15. oktobra 2018," je povedala. Za kandidate, ki so prijave na razpis podali do konca julija, teh je 230, se bodo začeli izbirni postopki.

Trenutno na območju PU Novo mesto to delo že opravlja 73 policistov.

In kakšno plačo si lahko obetajo kandidati v času usposabljanja in pozneje, če jih bodo zaposlili za nedoločen čas?

"Plača policista SR - kandidata nadzornika državne meje je 824,84 evra bruto (17. plačni razred). Plača policista SR – nadzornika državne meje je 1.043,68 evra bruto (23. plačni razred). Gre za osnovno bruto plačo brez dodatkov (za delovno dobo, za delo v posebnih pogojih …)," je dodala sogovornica iz policije.

Med pogoji za to delovno mesto so v razpisu navedli: srednja splošna ali strokovna izobrazba (V. stopnjo), državljan/ka Slovenije, stalno prebivališče v Evropski uniji, vozniško dovoljenje B kategorije, ustrezne psihofizične sposobnosti.

‹ nazaj

Komentarji (1)

6.8.2018 6   (6)   (0)   Ocenitoto 
želel bi da mi od naših vodilnih veleumnežev pojasni kakšen bi bil to policaj ki bi varoval državo in prejemal 824,84 EUR bruto plače , pa moji Slovenci a se ti res delajo norca iz nas, državo so obubožali in še naprej nas imajo za norce

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava