šport

Kovačevič v Split, Klobučar v Istanbul

9.8.2018 | 09:15 | STA, J. A.

Maj Kovačevič (Foto: I.V./arhiv DL) 

Maj Kovačevič (Foto: I.V./arhiv DL) 

Jaka Klobučar  (Foto: arhiv; D. P.)

Jaka Klobučar  (Foto: arhiv; D. P.)

Split, Istanbul - Slovenski košarkar Maj Kovačevič je zapustil vrste Krke, od koder izhaja in kjer je igral minulo sezono, ter se preselil v Split. Tam bo nosil dres istoimenskega kluba, velikana hrvaške košarke, trikratnega evropskega prvaka, ki pa v zadnjih letih ne najde poti nekdanje slave.

"Srečen sem, ker sem podpisal za tako velik klub," je Splitčanom polaskal 28-letni košarkar, ki že ima izkušnje s hrvaško ligo, saj je predlani igral za Zadar. Pred tem je nosil tudi drese Zlatoroga, Geoplina Slovana, Nitre, Komarna, Pagratija in Širokega. Kovačevič bo z novim klubom priprave začel naslednji ponedeljek.

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Jaka Klobučar pa je novi igralec istanbulskega Galatasaraya. Tridesetletni branilec bo tako že četrto zaporedno sezono preživel v Turčiji, v prejšnjih treh je igral za Buyuksehir Belediyesi, v zadnji sezoni je zanj v turški ligi povprečno dosegel 10,2 točke, 4,8 asistence in 4,2 skoka.

Novomeščan je kariero začel pri Krki, nato je zaigral še za Geoplin Slovan, Union Olimpijo, Partizan, Ostuni Basket in Raitopharm Ulm.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava