Veter podrl 13 smrek, ena padla na gospodarsko poslopje

11.8.2018 | 08:05

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Sinoči po 19. uri je v naselju Prilozje v občini Metlika močan veter podrl 13 smrek, poroča ReCO Novo mesto. Ena smreka je padla na gospodarski objekt in poškodovala streho. Gasilci PGD Podzemelj so drevo odstranili z objekta, prekrili poškodovano streho s PVC folijo in vsa drevesa razžagali in odstranili.

Močan veter je podrl drevo tudi ob 17.20 na cesto Črnomelj-Adlešiči, približno kilometer iz Črnomlja. Zaradi tega je bila cesta nekaj časa neprevozna, drevo so odstranili delavci Cestnega podjetja Črnomelj.

Ob 16.53 so gasilci PGD Kot-Brezje v ulici Kot v Semiču zaradi zaščite pred deževjem pomagali krajanu in s folijo pokrili del odkritega ostrešja stanovanjskega objekta.

Gorelo v naravi

V bližini naselja Zasap (občina Brežice) je sinoči okoli 21.40 gorelo v naravi. Gorel je odpadni material na površini petdeset kvadratnih metrov. Gasilci PGD Cerklje ob Krki in Pirošica so požar pogasili.

Včeraj okoli 13.40 je gorelo tudi v bližini Stavče vasi (občina Žužemberk). Gasilci PGD Žužemberk so ob prihodu ugotovili, da gre za nadzorovan požig suhe trave, tako da njihova intervencija ni bila potrebna.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava