kronika

Trčenje treh vozil na dolenjski avtocesti

12.8.2018 | 15:45 | B. B.

Foto: M. M.

Foto: M. M.

Okoli 14.30 ure se je na dolenjski avtocesti med priključkoma Novo mesto-vzhod in Novo mesto-zahod, v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča. Udeležena so tri vozila, po prvih informacijah sta dve osebi poškodovani, sporočajo s PU Novo mesto.

Na kraju so policisti, gasilci, reševalci in uslužbenci Darsa. Promet je oviran in poteka samo po prehitevalnem pasu. Policisti udeležence v prometu pozivajo, naj prilagodijo hitrost vožnje in upoštevajo spremenjeno prometno ureditev, voznice in voznike na nasprotnem smernem vozišču pa, da ne ustavljajo oziroma zmanjšujejo hitrosti, da ne bi prišlo do naleta.

S fotografij, ki smo jih dobili s kraja nesreče, je tudi razvidno, da se vozniki v koloni nepravilno razvrščajo in vrivajo, kar močno otežuje delo intervencijskih ekip.

Dodano ob 18.30

Z regijskega centra za obveščanje sporočajo, da sta bili v nesreči na avtocesti pred izvozom Novo mesto-zahod v smeri Ljubljane udeleženi osebno in kombinirano vozilo. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli in na urgenco odpeljali šest oseb. Gasilci GRC Novo mesto so pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovancev, odklopili akumulatorja na vozilih in pomagali pri odstranitvi razbitin. Delavci DARS so postavili ustrezno prometno signalizacijo in počistili cestišče.

S helikopterjem v klinični center

Ob 15.46 je posadka vojaškega helikopterja v spremstvu dežurne ekipe HNMP prepeljala poškodovano osebo iz Metlike v UKC Ljubljana.

‹ nazaj

Galerija (4)

nesreca ac novo mesto 02
nesreca ac novo mesto 03
nesreca ac novo mesto 04
nesreca ac novo mesto 05

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava