posavje

130.000 evrov za pospeševanje razvoja malega gospodarstva

14.8.2018 | 15:00 | R. N.

Foto: B. Colarič, arhiv DL

Foto: B. Colarič, arhiv DL

Krško - Občina Krško je objavila javni razpis o dodeljevanju proračunskih sredstev za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v občini za letošnje leto. Na voljo je 130.000 evrov nepovratnih sredstev, mikro in majhna podjetja, samostojni podjetniki ter društva in združenja s področja podjetništva s sedežem v občini Krško pa se na razpis lahko prijavijo do 18. septembra.

Kot so sporočili s krške občine, lahko upravičenci nepovratna sredstva pridobijo za različne naložbe in izobraževanja v obdobju od 20. septembra 2017 do 18. septembra 2018, in sicer za naložbe v v nakup nove opreme, svetovalnih storitev za izdelavo razpisne dokumentacije za prijavo na državne in mednarodne razpise, promocije izdelkov in storitev na sejmih in razstavah, dodatnih izobraževanj in podobno.

Upravičenci morajo imeti sedež dejavnosti na območju občine. Do sredstev pa je upravičeno tudi podjetje, ki ima sedež dejavnosti izven občine, v kolikor ima poslovno enoto v občini Krško, v kateri zaposluje najmanj 2/3 oseb od vseh zaposlenih za nedoločen čas iz občine (stalno bivališče) in investira na območju krške občine. Če ima podjetje sedež dejavnosti izven občine Krško, lahko poda vlogo samo za ukrepe, ki se nanašajo na poslovne enote v občini Krško, so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava