namig za premik

Črnfest: Jure Ivanušič - Od tišine do glasbe, KD

16.8.2018 | 20:00

PROGRAM ČRNFEST 2018

četrtek, 16. 8. 2018 - Jure Ivanušič - Od tišine do glasbe

20:00/Kulturni dom Črnomelj/dijaki in študenti 7€/ostali 10€

Festival Črnfest bo letos prvič gostil odličnega interpreta, igralca in pianista belokranjskih korenin – Jureta Ivanušiča. V svojem avtorskem projektu "Od tišine do glasbe" vas bo v sproščenem enournem nastopu na zanimiv in privlačen način, z anekdotami in s šalami, popeljal skozi celotno zgodovino glasbe – od kamene dobe do Rolling Stonesov. Tako nasmejani se še dolgo ne boste česa naučili!

petek, 17. 8. 2018 – 2 x 2 basket, Piccolo

petek, 17. 8. 2018

20:00/Trg svobode/ predprodaja 12 €, dan dogodka 15 €

petek, 17. 8. 2018 - BIG FOOT MAMA

Po več kot 25-tih letih delovanja, osmih studijskih albumih in razprodanih dvoranah v Sloveniji so Big Foot Mama še vedno zvesti samim sebi. S surovim rokerskim zvokom, iskrenimi besedili in pristnim odnosom do glasbe še naprej izražajo to, kar doživljajo. Življenje, kot ga piše rokenrol, bodo kot nosilci programa letošnjega Črnfesta predstavili na velikem glavnem odru.

petek, 17. 8. 2018 - TABU

Tabu se je zgodil maja 1998, ko je iz kar nekaj lokalnih bendov zrasla druščina podobno mislečih, enako dišečih in po odru hrepenečih mladostnikov. Skupina torej že 20 let navdušuje z nežnimi ljubezenskimi teksti v interpretaciji ženskega vokala, zavitega v trši pop-rock zvok ostalih moških članov benda. Predstavnica nežnejše strani je bila najprej Nina Vodopivec, kasneje Tina Marinšek in sedaj Eva Beus.

petek, 17. 8. 2018 - MRFY

MRFY je zasedba, ki je javnosti do zdaj predstavila zgolj prvi avtorski EP. Pridobila je že precejšnjo prepoznavnost, saj jih nekateri označujejo za največje odkritje zadnjih let. Pri produkciji jim pomagata izkušena "mačka" Tomislav Jovanović – Tokac in Igor Ilič. Tako iz celokupnega sodelovanja dobivamo unikaten indie zvok, kot ga slovenski glasbeni trg do sedaj še ni poznal.

petek, 17. 8. 2018 - JOKER OUT

Zasedba Joker Out, ki prihaja iz Ljubljane, svojo glasbo opisuje kot ''shagadelic rock''. Mladi izvajalci so nase opozorili z edinstvenim zvokom in odrsko karizmo. Da imajo izjemen potencial, ki ga znajo tudi izkoristiti, so Joker Out v minuli sezoni že dokazali z zmago na največjem tekmovanju dijaških bendov Špil Liga 2016/17. Do sedaj so izdali dve skladbi, ki sta se hitro oprijeli radijskih valov.

nedelja, 19. 8. 2018 – 3 x 3 BASKET TURNIR, Majer

ponedeljek, 20. 8. 2018 - Projekcija filma FILMSKI TABOR 2018

20:00/Grajski atrij/prost vstop

Filmski tabor Kolpa je projekt ZIK-a Črnomelj, ki vsako poletje v Belo krajino privabi mlade filmarje z vseh koncev Slovenije. Na taboru v zgolj treh dneh nastanejo zanimivi kratki filmi, ki so svojevrsten dokument časa. Pobudnica tabora in mentorica, naša belokranjska rojakinja, režiserka Maja Weiss bo v interesantnem pogovoru pripovedovala o zanimivostih iz filmskega sveta. Ogledali si bomo nekaj najboljših filmov z dosedanjih taborov.

torek, 21. 8. 2018 - Gledališka predstava ZOFIJA

20:00/Kulturni dom Črnomelj/dijaki in študenti 3€/ostali 5€

Gledališka skupina KBŠ se na odrske deske vrača s svojo peto predstavo – Zofijo. Gledalci bodo lahko tako skozi smeh, solze, ples in spletke spoznali preteklost Črnomlja pred 790-imi leti, Zofijo Višnjegorsko, njenega očeta, snubce in vso grajsko sodrgo, ki bo prikazala srednjeveško dogajanje skozi oči 21. stoletja. Za glasbo bodo poskrbeli belokranjski glasbeniki – Vokalna skupina Lan, Blaž Pavlakovič, pevski trio Jakoba in Marka Brodariča ter Janka Kočevarja.

sreda, 22. 8. 2018 - Zeleni škrat ARIEL

18:00/Grajski atrij/odrasli 2€, otroci 1€

Zabavna glasbeno-animacijska predstava z mnogo humorja, v kateri otroci niso le gledalci, ampak postanejo del predstave. Skupaj bodo iskali zelenega škrata Ariela, ki kuje srečo in zaklad, se nasmejali porednim čevljem, ki so jo kar sami mahnili na sprehod, pa seveda tudi malo čarali in skupaj z malim čarovnikom pričarali izgubljeno pesmico. Na koncu bodo našli škrata Ariela, ki jim bo povedal, kje se skrivata sreča in zaklad.

četrtek, 23. 8. 2018 - Veganska kuharska delavnica z Veganiko

četrtek, 23. 8. 2018 - Teo Collori & Momento Cigano

22:00/Grajski atrij/8€

Teo Collori in Momento Cigano so skupina, ki igra izvrstno mešanico romske glasbe in plesnega swinga. V tem projektu se nostalgija prepleta z novimi zgodbami, saj fantje izvajajo svežo avtorsko glasbo v stilu, ki nas popelje v obdobje salonov, cigar, čarlstona in lakastih čevljev. Zasedbo sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki, ki sicer v svoji pop različici nastopajo kot spremljevalna zasedba Magnifica.

petek, 24. 8. 2018

22:00/Grajski atrij/6€

petek, 24. 8. 2018 - U$IŁ

U$IŁ je sončni dvojec brez krmarja. Naveza Maksima Špelka (Generator, Capt. Morgans Revenge, Hillbillywithachainsaw) na bobnih in Janeza Weissa (Broken Lock) na kitari je nastala v začetku leta 2016. Išče nenavadne melodične in ritmične krajine različnih značajev ter kombinira godbe v minimalistično sliko jasno definiranega in artikuliranega hrupa. U$IŁ načrtuje snemanje prvenca v jeseni 2018 in izid v prihajajočem letu.

petek, 24. 8. 2018 - SUZI SOPRANO

Suzi Soprano ne povezujemo z mafijo, še najmanj z italijansko. Gre za bend, ki se igra s surovostjo in preprostostjo, za skupino, ki brezkompromisno udriha po kitari in bobnih, zaokrožuje pa jo glas, ki se ga ne bi branili niti The Germs. Avtorska glasba Suzi Soprano črpa iz mnogoterih žanrov, zadiši pa po bendih, kot so Gand of Four, Kyuss, Jesus Lizard, Otroci socializma, Nirvana ... Pa res? Morda najboljše, da se prepričate sami.

petek, 24. 8. 2018 - THE MINT

The Mint niso garažni, temveč podstrešni bend. Lažje napišejo komad, kot izberejo ime zanj. Poistovetijo se s skupinama Nirvana in Arctic Monkeys. Včasih nastopajo v beli halji, njihov zaščitni znak pa je glava. V skladbah prav vsak član izrazi samega sebe ter tako doda svojo noto. Vabljeni k poslušanju mlade četverice, ki s parom kitar, basom, bobni in vokalom rada zganja hrup grunga.

sobota, 25. 8. 2018

22:00/Grajski atrij/dijaki in študenti 5€/ostali 8€

sobota, 25. 8. 2018 - TBF (The Beat Fleet)

TBF oz. The Beat Fleet so skupina, ki je v slabih dveh desetletjih svojega ustvarjanja pustila velik pečat na hrvaški urbani sceni. Saša, Mladen in Luka so tisti, ki so ustanovili skupino in jo s pomočjo studijskega producenta Lukyja postavili na noge. Leta 1992 so posneli tri skladbe v domači založbi, ki so jih poslali na radijske postaje, nato pa so se začeli njihovi pohodi na oder – vedno s spremljevalnim bendom.

sobota, 25. 8. 2018 - KOALA VOICE

Zasavska četverica Koala Voice se je pred približno tremi leti z zmago na dijaškem glasbenem tekmovanju Špil Liga, z odmevnimi nastopi ter z izdajo debitantskega albuma Kangaroo's a Neighbour prebila med prvokategornike slovenske alternative. Takrat se je zazdelo, da prav z njimi še prihaja trenutek, ko bo slovenska neodvisna glasba končno lahko preskočila dotedanje okvire in našo rok sceno potegnila v 21. stoletje. Danes jim je to tudi uspelo.

sobota, 25. 8. 2018 – Frizbi turnir, odbojka na mivki, Gravity Challenge (Dudes Vs. Gravity), Big Berry, Primostek

Podrobnejše informacije in navodila za prijavo – FB: ČrnFest 2018

ponedeljek, 27. 8. 2018 - Nataša Briški

20:00/Grajski atrij/prost vstop

Nataša Briški, ki je z 11-člansko evro-arabsko žensko ekspedicijo aprila letos osvojila najsevernejšo točko našega planeta, vas bo odpeljala na multimedijsko potovanje, kakršnega še niste videli. Na izjemno nevarni poti, ki je trajala sedem dni, so se dekleta spopadala z brutalno nizkimi temperaturami okoli minus 40 stopinj Celzija, premikajočimi se ledenimi ploskvami in neprestano nevarnostjo severnih medvedov.

torek, 28. 8. 2018 - Kino pod zvezdami - "Varuh meje"

21:00/Grajski atrij/prost vstop

Tri študentke se odločijo, da bodo med poletnimi počitnicami odšle na spust po mejni reki Kolpi, ki ločuje Slovenijo in Hrvaško. Dekleta ne vedo, da jih skrivaj opazuje varuh meje, konservativni lokalni politik, samooklicani zagovornik tradicionalnih slovenskih vrednot, ki je “prestopnike” pripravljen tudi ubiti. Film, ki je bil posnet leta 2002, je v v današnjem času srhljivo aktualen. Koliko se je življenje v Beli krajini spremenilo v 16-tih letih?

sreda, 29. 8. 2018 - Pika gre v šolo

18:00/Grajski atrij/odrasli 2€, otroci 1€

Pika gre v šolo, a že prvi šolski dan ugotovi, da v njej ni tako zabavno, kot sta ji govorila Tomaž in Anica. Odloči se narediti svojo šolo v vili Čira Čara, najbolj zabavno šolo na svetu, kjer se bo plesalo, zganjalo norčije, peklo slastne palačinke in strašilo duhove. Takoj naslednji dan pa se skupaj z otroki odpravi v čarovniško šolo k čarovniku Uršulinu. Predstava je primerna za otroke od 3 do 11 let.

petek, 31. 8. 2018 – ŽIVA KNJIŽNICA

17:00/Petrov trg (med glasbeno šolo in cerkvijo)

Koncept žive knjižnice temelji na metodi aktivnega dialoga. Knjigo predstavlja oseba, ki je v družbi zaradi drugačnega načina življenja ali telesne značilnosti velikokrat diskriminirana. Bralec se pri branju knjige sooči z lastnimi predsodki ali stereotipi in na tak način ozavešča in izobražuje o človekovih pravicah ter vrednotah in spodbuja razpravo o predsodkih ter stereotipih.

petek, 31. 8. 2018 – Zorbing, Kamp Podzemelj

Podrobnejše informacije in navodila za prijavo – FB: ČrnFest 2018

petek, 31. 8. 2018 – Dobrote iz črne kuhinje, Kozolec nad Piccolom

Podrobnejše informacije o kulinarični ponudbi – FB: ČrnFest 2018

petek, 31. 8. 2018

22:00/Grajski atrij/ 6€

petek, 31. 8. 2018 - DARLA SMOKING

Darla Smoking je mlajši slovenski dvojec, sestavljen iz dveh izkušenih glasbenikov. Sestavljata ga BRGS, bobnar in multipraktik, mož, ki stoji za vrsto žanrsko raznolikih projektov – od jazza in improvizacije do noisa ter z novim projektom duba in basovskih glasb. Druga polovica tandema je Nac. Če vemo, da BRGS nadzoruje ritmiko, je kajpak Naceva naloga polaganje elektronskih vezij, semplanih ploščic in drugih okraskov zvočnih pokrajin.

petek, 31. 8. 2018 - LUTO

Novi, novi val ... Bivši člani zasedbe KIll Kenny na pestri novomeški sceni predstavljajo novi projekt. Z »LUTO« prihaja drugačen zvok – za odprte glave in ušesa. Glasbena formacija, ki uspeva iz ranjenih globin priklicati spomin na vonj lepote starodavnih ... Fantje bodo predstavili avtorski material iz prihajajočega albuma. LUTO predstavljajo Jure Košir, Marko Grubar in Dejan Slak.

sobota, 1. 9. 2018

22:00/Grajski atrij/ dijaki in študenti 5€/ ostali 8€

sobota, 1. 9. 2018 - NIPKE & TRKAJ

Po uspešnicah "Kok High", "Vsi smo na istem" in "Sam gremo", Nipke in Trkaj še naprej združujeta kreativne moči in snemata nove komade. Kompozicije novih pesmi so drugačne, kot smo jih vajeni do sedaj, saj se iz hip hop/reggae ritmov prelevijo v pravcato eksplozijo energije, v kateri sodelujejo tudi pihala, ki smo jih bolj vajeni v balkanskih ritmih. Za produkcijo skrbi "hitmejker" Damjan Jović.

sobota, 1. 9. 2018 - BURAZA

Ljubljanski dvojec Buraza sestavljata brata in najboljša prijatelja: glasbenik, ilustrator in vizualni umetnik Žiga Aljaž in Grega Jakhel Kolarević, velik talent, včasih vrhunski športnik – profesionalni košarkar, zdaj osebni trener fitnesa, igralec, komik in glasbenik. Avtorska glasba ni žanrsko opredeljena. Svoj glasbeni spekter, v katerem prepletata različne žanre od popa do alternative, Buraza opredelita tudi kot ”popevkaslešart”.

sobota, 1. 9. 2018 - MATTER

Kamniški (t)rap trio Matter je sceno krepko stresel že sredi leta 2015, ko so predstavili pesem in umetniško-filmski videospot Meduze. Sledile so skladbe Safari, Anakonda, Dizeldorf in Pimpin' Piaf. Ob njihovi glasbi pa se nam porajata dve vprašanji: smo priča surrealistični mojstrovini, absurdnemu, nihilističnemu komentarju realnosti, ki obdaja to trojico, ali le navadnemu hipsterskemu zafrkavanju, polnemu internih for in slogovnih identitet

‹ nazaj