Med Ločno in Žabjo vasjo tudi kolesarji in pešci

21.8.2018 | 10:25

Direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič in novomeški župan Gregor Macedoni (Foto: M. M.)

Direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič in novomeški župan Gregor Macedoni (Foto: M. M.)

Novo mesto - Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Kop Brežice Dejan Bibič sta danes na rotovžu podpisala pogodbo za izgradnjo večnamenske poti ob Levičnikovi cesti. Naložba je ocenjena na 1,2 milijona evrov z davkom, približno polovico pa bodo prejeli nepovratna sredstva evropske kohezijske politike.

Desno od obvoznice (gledano iz smeri Ločne proti Žabji vasi) bodo ločeno od ceste zgradili 1,2 kilometra dolgo in tri metre široko večnamensko pot, hkrati pa še 110 metrov pločnika ob levem robu glavne ceste in 100 metrov večnamenske poti na priključku Ragovo.

»Vsi dobro vemo, kako prometno obremenjena je ta državna cesta, ki bo sedaj končno postala bolj prijazna tudi za kolesarje in pešce, s tem pa dopolnjujemo kolesarske povezave po razvejanem mestu,« je ob podpisu povedal župan. Bibič je v imenu izvajalcev dodal, da imajo dovolj izkušenj za takšen projekt in da bodo skušali čim manj motiti vsakodnevne prometne tokove na tej relaciji. Po uvedbi v delo se bodo lotili izgradnje omenjene večnamenske poti, ki zajema tudi javno razsvetljavo, z deli pa bodo zaključili predvidoma maja prihodnje leto.

M. Martinović

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava