Poletna vadba za otroke, telovadnica Mladinskega centra Brežice

29.8.2018 | 09:00

Počitniško gibanje za osnovnošolske otroke v Brežicah

Sodobni način življenja s seboj prinaša vse preveč neaktivnosti, sedenja za mizo, sedenja pred televizijo in računalnikom. Do teh problemov prihaja tudi med otroci, ki pa za normalno rast in razvoj potrebujejo čim več gibanja. V času poletnih počitnic, ko zvezki in šolske torbe potrebujejo počitek, se lahko od 23. julija dalje brežiški in okoliški otroci udeležijo vadbe, ki jo organizira Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Brežice. Otroci se bodo poleg aktivnega druženja učili pomena telesne dejavnosti, zgradbe vadbene enote, možnosti vključevanja aktivnosti v vsakodnevno življenje in glavne značilnosti zdravega življenjskega sloga.

Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Brežice organizira:

POLETNO VADBO ZA OTROKE od 6. do 9. leta starosti (ponedeljek in sreda, od 9.00 do 10.00)

Program vadbe je prilagojen starostni skupini od 6. do 9. leta starosti. Vadba vsebuje pestro izbiro športnih vsebin (igre z žogo, elementarne igre, vadbe po postajah, krožne vadbe,…), ki pripomorejo k aktivnemu preživljanju prostega časa v času poletnih počitnic. Otrokom želimo približati telesno aktivnost skozi igro in druženje.

POLETNO VADBO ZA OTROKE od 10. do 13. leta starosti (ponedeljek in sreda, 10.00 do 11.00)

Program vadbe je prilagojen starostni skupini od 10. do 13. leta starosti. Vadba vsebuje pestro izbiro kompleksnejših športnih vsebin in športnih iger (igre z žogo, kompleksne elementarne igre, vadbe po postajah, krožne vadbe,…), ki pripomorejo k aktivnemu preživljanju prostega časa v času poletnih počitnic. Otrokom želimo približati telesno aktivnost skozi igro in druženje, hkrati pa nadgraditi njihovo že osvojeno znanje športnih vsebin.

Vadba bo potekala dvakrat tedensko, do konca avgusta, v telovadnici mladinskega centra Brežice. Vodila jo bo Meta Rovan, diplomirana kineziologinja Centra za krepitev zdravja Brežice. Vadba je brezplačna.

Otroka lahko prijavite na vadbo pri Meti Rovan, ob ponedeljkih in sredah med 11. in 14. uro na telefonski številki 07 49 91 454 ali po e-pošti meta.rovan@gmail.com . Na voljo smo vam za ostale potrebne informacije.