dolenjska

Železniško postajališče nared - šele z oktobrom

30.8.2018 | 08:05 | M. M.

Foto: M. M.

Foto: M. M.

Novo mesto - Ob Šolskem centru Novo mesto bo z novim šolskim letom odprto tudi novo železniško postajališče Šmihel, ki naj bi izboljšalo prometne razmere na širšem območju stanovanjske soseske Drska, ki jo dnevno prečka na tisoče dijakov in študentov.

Izgradnja je stala okoli 594.000 evrov (z davkom), od tega je država oz. DRSI prispeval slabih 435.000, šolski center dobrih 112.00 in slabih 47.000 novomeška občina. 

Dopolnjena objava ob 13.40:

Čeprav so z MO Novo mesto za dolenjski list še nedavno potrdili, da bo novo železniško postajališče Šmihel pri Šolskem centru novo mesto v uporabi z novim šolskim letom, se bo to dejansko zgodilo mesec dni kasneje, torej 1. oktobra. Do zapletov je po neuradnih informacijah STA prišlo zaradi kraje povezovalnega sistemskega kabla, ki ga naj bi neznanci izkopali iz nasutja.

‹ nazaj

Komentarji (3)

30.8.2018–4 (1) (5)Ocenimiha 
Investicija je ocenjena na dobra 1,3 milijona evrov brez DDV .... https://www.dolenjskilist.si/2017/10/18/184042/novice/dolenjska/Pri_Solskem_centru_bodo_uredili_novo_zeleznisko_postajalisce/ Odlično, torej so uspeli to izgraditi za pol manj denarja.
30.8.2018 5 (5) (0)Oceniklemen 
Na žalost so možakarji tako kot ponavadi pozabili na določene zadeve. Ena izmed teh je, da je čez progo osnovna šola Šmihel, kamor se z vlakom vozijo otroci Iz Berčne vasi, Uršnih sel, Laz ... Jih je kar nekaj. Kako bodo sedaj ti otroci prečkali progo na tem novem postajališču? Mimogrede na drugi strani tirov je velika opozorilna tabla, ki prepoveduje prečkanje proge. Naj nenazadnje ne pozabimo občanov iz Šmihela, njim je ta postaja v taki obliki brezpredmetna. Nihče iz Šmihela ne bo hodil na vlak mimo srednješolskega centra. Skratka eni in drugi bodo prečkali nevarno progo, s tem da so do te proge še obsojeni na blatno stezico....
31.8.2018—   (1) (1)OceniDonald Drumpf 
Velika hvala od projekta ki sploh še ni dokončan, pa že sedaj je namesto enega leta potreboval dva in še malo da so ga spravili v pogon. Županov Mihec pač ni napisal da je preostanek denarja potreben za odkup bližnjih zemljišč in ureditev poti. Postaja s premajhnim čakališčem, ki sploh ni zaprto. Otroci pa naj čakajo na dežju in snegu na vlak ? Saj je več kot 50 let stara postaja nekaj metrov naprej boljša glede tega.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava