gospodarstvo

Vlada Yaskawi odobrila dodaten milijon evrov

30.8.2018 | 16:45 | M. Ž.

Ilustrativna fotografija (Vir: yaskawa.co.jp, arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Vir: yaskawa.co.jp, arhiv DL)

Brdo pri Kranju, Ljubljana - Vlada je danes prerazporedila nekatera sredstva porabe za dodatno podporo naložbam petih podjetij. Skupno gre za pet milijonov evrov, dodaten denar za svoje naložbe pa bodo prejeli japonska Yaskawa ter slovenske družbe Kovis, Medicop, Ocean Orchids in Termit, poroča STA.

Kot so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, bo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo prerazporedilo sredstva znotraj svojega finančnega načrta.

En milijon evrov bo namenilo projektu Yaskava - Pametna tovarna. Japonski izdelovalec robotov Yaskawa namreč v Kočevju gradi evropsko tovarno robotov, tamkajšnji Yaskawin kompleks pa naj bi v prihodnjih letih dobil tudi dodaten obrat za izdelavo elektromotorjev in elektronskih komponent. Skupaj naj bi Yaskawa v Kočevju investirala okoli 50 milijonov evrov in zaposlovala okoli 500 delavcev, država pa ji je že odobrila spodbudo v višini 5,6 milijona evrov.

Družbi Kovis Livarna, ki je del brežiške skupine Kovis, izdelovalca zavornih sistemov za vlake največjih svetovnih proizvajalcev, bo za 25 milijonov evrov vredno posodobitev livarne v Štorah poleg že odobrenih dveh milijonov evrov dodelila še 1,25 milijona evrov, so navedli na STA.

Za skladiščno-razvojni center murskosoboškega proizvajalca medicinske opreme in reševalnih vozil Medicop, bo namenila dodatnih 0,9 milijona evrov, za nov logistični objekta družbe Ocean Orchids iz Dobrovnika 1,25 milijona, moravškemu Termitu pa za postavitev nove jedrarne v Zagorju pa 0,6 milijona evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava