Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
četrtek, 25. april 2024
08:30 Zaključna prireditev Rastoče knjige, OŠ Drska Novo mesto
17:00 Delavnica - Mojca Koman: Kulinarika in zelišča, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
17:00 Plesno-glasbena predstava "Juri Muri v Afriki pleše", KCJT Novo mesto
18:00 Nastja Vidmar: Plavanje s kiti v Arktičnem morju Norveške, Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto
19:00 Pogovorni večer z Martinom Golobom, večanmenska dvorana Dvor
VečBela krajina
četrtek, 25. april 2024
16:00 Tržnica projektov, OŠ Semič
17:00 Kako je Črnomelj dobil ime? (dramska igra strokovnih delavcev Vrtca Črnomelj), KD Črnomelj
18:00 Hudičev ples - Prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in 80-letnici požiga Metlike ter okoliških vasi, KD Metlika
19:00 Odprtje slikarske razstave "Mitologija Bele krajine", KC Semič
petek, 26. april 2024
18:00 Rojstnodnevni koncert partizanskega pevskega zbora in slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju, KC Semič
VečPosavje
četrtek, 25. april 2024
18:00 Sanjski muzikal Polna luna, KD Krško
petek, 26. april 2024
17:00 Osrednja občinska prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in odprtje razstave likovnih del 34. otroškega likovnega extempora, OŠ Kostanjevica na Krki
sobota, 27. april 2024
10:00 Borčevska proslava, pri Domu krajanov Sromlje
nedelja, 28. april 2024
10:00 Osrednja občinska slovesnost v počastitev zgodovinskih dogodkov Malkovec 2024, pri Vinskem dvoru Deu Malkovec
ponedeljek, 29. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
Več12.9.2018 | 09:05 | M. L., foto: D. A. Lipej
Globoko - Kuharska ekipa društva Harmonija je po oceni strokovne žirije skuhala najboljšo kašo na nedavnem 6. kuharskem srečanju, ki ga je organiziralo Turistično društvo Globoko pod okriljem Krajevne skupnosti Globoko, je sporočila Anica Novoselović, predsednica Turističnega društva Globoko.
»Ker se z vremenom že nakazuje jesen in je bila letos narava dobrohotna in je obilo rodila, smo se organizatorji odločili, da skuhamo nekaj zdravega in domačega. Pripravljali smo žitne kaše,« je zapisala.
Na prireditvi za Prosvetnim domom Globoko je kuhalo 11 ekip: domača društva in organizacije ter gostujoča ekipa etnološkega društva Cigani iz Dornave.
Kulinarično srečanje v Globokem, kot imenujejo prireditev, je že postalo tradicionalno. Organizator vsako leto določi drugo živilo za pripravo jedi.
Ekipe so letos tako pripravile juhe, solate, priloge in sladice. »Tudi organizatorji sami smo bili presenečeni, koliko različnih jedi lahko pripravimo iz kaše. Žirija se je kljub pestri ponudbi odločila za juho iz ječmenove kaše, ki jo knjiga Okusi Posavja uvršča med jedi iz Posavja,« je sporočila Anica Novoselović .
Ob tem ko se kuharji potili za lonci, so podobno, le da na drugačen način, doživljali tekmovalci na igrišču za odbojko na mivki, kjer je domače športno društvo organiziralo turnir, saj tudi v Globokem menijo, da šport in zdrava hrana hodita z roko v roki.
Slika 1: Okus po zmagi (Foto: D. A. L.)
Slika 2: Male skrivnosti velikih mojstrov (Foto: D. A. L.)
Slika 3: Kot velika kuharska družina (Foto: D. A. L.)
Povezane objave
Ocene komentarjev