namig za premik

Festival vina, kulinarike in umetnosti: Okusi Posavja, staro mestno jedro

15.9.2018 | 17:00

15. septembra se bo v starem mestnem jedru Krškega od 17. dalje odvijal drugi festival vina, kulinarike in umetnosti – pod krovno znamko Okusi Posavja. Predstavilo se bo več kot deset vrhunskih vinarjev vinorodne dežele Posavje ter številni lokalni ponudniki vrhunske kulinarike, za glasbeno poslastico pa bo poskrbela Nuša Derenda.

Gastronomija v Sloveniji preseneča z izvirnostjo in bogastvom okusov ter navdušuje s kakovostjo in pestrim izborom vin. Področje vinorodne dežele Posavje vsekakor ni izjema. Vsaka izmed regij znotraj vinorodne dežele Posavje je v ponudbi gastronomije svojstvena in zato razpoznavna. Pristni okusi Posavja vključujejo tradicionalno kulinariko in vino, ponudba v obliki hišnih, lokalnih in regionalnih specialitet pa je zelo bogata, saj sloni na tradiciji in svežini surovin. Z jesenskim dogodkom želijo v Krškem predstaviti Posavje širšemu občinstvu tudi kot razpoznavno destinacijo na področju gastronomije, hkrati pa obogatiti dogajanje v starem mestnem jedru mesta, poudarjajo na Centru za podjetništvo in turizem Krško, ki festival organizira v sodelovanju z Občino Krško, zavodi in prostovoljnimi društvi. Na festivalu bo sodelovalo več kot deset vrhunskih vinarjev vinorodne dežele Posavje ter več odličnih lokalnih ponudnikov lokalnih specialitet, pripravljenih iz lokalno pridelanih in svežih sestavin. Obiskovalce bodo razvajali z vrhunskimi vini ter inovativnimi kulinaričnimi kreacijami. Vinsko – kulinarično zgodbo sobotnega dogajanja bodo dopolnili tudi domači umetniki, kulturna in športna društva. Mestno jedro bo ta dan še posebej »živo«, za kar bo poskrbela tudi Nuša Derenda ob 20. obletnici svojega samostojnega glasbenega ustvarjanja.

Festival ob zaključku poletja v mesto privablja večje število obiskovalcev od blizu in daleč, ki omenjeni festival dopolnijo tudi s krajšim oddihom oz. spoznavanjem lokalnih turističnih znamenitosti.

Vsi ljubitelji dobre hrane, odlične kapljice ter sproščenega druženja v krogu znancev in prijateljev vabljeni 15. septembra na drugi festival vina, kulinarike in umetnosti – Okusi Posavja v staro mestno jedro Krškega.

Program dogajanja in seznam sodelujočih bo dosegljiv tudi na spletu. Vsebino bomo sproti dopolnjevali in objavljali na: www.visitkrsko.com

‹ nazaj