7. regijski festival zaTe: Bodite aktivni - vključite se v Univerzo za tretje življenjsko obdobje, Kulturni dom Črnomelj

28.9.2018 | 09:00

V okviru Dnevov svetovalnih središč 2018 bo potekal 7. regijski festival zaTe, ki ga izvaja RIC Novo mesto v sodelovanju z Zavodom za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Ljudsko univerzo Kočevje, Centrom za izobraževanje in kulturo Trebnje in drugimi organizacijami. Regijski festival zaTE je največji karierni dogodek v naši regiji, ki se bo odvijal v Novem mestu, Črnomlju, Kočevju in Trebnjem. Letošnji program festivala ponuja informacije in koristna znanja za izboljšanje zaposlitvenih možnosti ter kompetenc za aktivnejše življenje v prihodnosti. Svetovali vam bomo tudi glede možnosti brezplačnega izobraževanja.

SVETOVALNO SREDIŠČE POKOLPJE, Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj

TOREK, 25. september 2018

mala dvorana Kulturnega doma Črnomelj, Ulica Otona Župančiča 1, Črnomelj

10:30-11:30 Priložnosti na trgu dela za mlade, Alenka Stare Draginc, Tanja Medle, ZRSZ

Delavnica je namenjena srednješolcem višjih letnikov srednjega strokovnega in poklicnega izobraževanja. Izvajalki delavnice bosta predstavili razmere na trgu dela, veščine in kompetence, ki jih iščejo delodajalci, ukrepe aktivne politike zaposlovanja in aktualne potrebe na trgu dela.

SREDA, 26. september 2018

mala dvorana Kulturnega doma Črnomelj, Ulica Otona Župančiča 1, Črnomelj

9:00-12:30 Strokovni dogodek: Skrb za starejše zaposlene, Holicenter Angelika

V prvem delu strokovnega dogodka bo potekala delavnica na temo razvoja kadrov in dobrih odnosov, prenosa znanj, mentorstva, prednosti starejših delavcev ter uvajanja skrbi za starejše zaposlene. Delavnico bo izvedel Holicenter Angelika, zavod za usposabljanje, svetovanje in mediacijo. Drugi del bo namenjen primeru dobre prakse s področja mentorstva in predstavitvi izobraževalne ponudbe za starejše zaposlene. Strokovni posvet je namenjen delodajalcem in vsem, ki se ukvarjajo z razvojem kadrov.

Ljudska univerza ZIK Črnomelj, Kolodvorska cesta 32c, Črnomelj

14:00-15:30 Učenje slovenščine za potrebe dela, Nada Babič Ivaniš, ZIK Črnomelj

Delavnica je namenjena migrantom, ki znanje slovenščine potrebujejo pri svojem delu. Vodja jezikovnega izobraževanja na ZIK-u Črnomelj bo udeležencem predstavila možnosti učenja slovenščine kot drugega in tujega jezika za večjo konkurenčnost migrantov na slovenskem trgu dela.

ČETRTEK, 27. september 2018

Ljudska univerza ZIK Črnomelj, Kolodvorska cesta 32c, Črnomelj

9:00-10:30 Koraki do uspeha, Mojca Frankovič, ZIK Črnomelj

Delavnica je namenjena udeležencem programa Osnovna šola za odrasle. V prvem delu delavnice se bodo udeleženci pogovarjali o tem, da se je potrebno za uspeh potruditi in vztrajati. Spoznali bodo pomen upoštevanja pravil, prevzemanja odgovornosti, zaupanja v svoje sposobnosti ter nekatere učne tehnike. Drugi del pa bo namenjen pomenu urejanja učnega gradiva in načrtovanja korakov do uspeha.

ploščad Kulturnega doma Črnomelj, Ulica Otona Župančiča 1, Črnomelj

16:00-19:00 Stojnica znanja: Informacije in svetovanje o izobraževanju in iskanju zaposlitve

PETEK, 28. september 2018

Ljudska univerza ZIK Črnomelj, Kolodvorska cesta 32c, Črnomelj

9:00-10:30 Starejši zaposleni - izkušeni in zavzeti, Nina Nikić, Adria dom d.o.o.

Delavnica je namenjena starejšim brezposelnim osebam. Vodja kadrovske službe v podjetju Adria Dom bo predstavila primer zaposlovanja starejših delavcev, vlogo starejših zaposlenih v podjetju, njihove prednosti, medgeneracijsko sodelovanje in pomen motivacije za delo. Udeleženci delavnice bodo spoznali dejavnost podjetja in priložnosti za zaposlitev.

11:00-12:30 Odkrivanje poklicnih interesov, Jasmina Kolbezen, ZIK Črnomelj

Delavnica je namenjena brezposelnim in zaposlenim, ki potrebujejo poklicno svetovanje. Svetovalka v Svetovalnem središču Pokolpje bo predstavila spletni vprašalnik Kam in kako, ki glede na interese posameznika pomaga do odločitve o prihodnjem poklicu. Udeleženci delavnice bodo vprašalnik tudi izpolnjevali, ob tem bo potekalo svetovanje glede poklicne odločitve.

velika dvorana Kulturnega doma Črnomelj, Ulica Otona Župančiča 1, Črnomelj

9:00-11:30 Bodite aktivni - vključite se v Univerzo za tretje življenjsko obdobje, Vesna Vipavec, ZIK Črnomelj

Dogodek je namenjen starejšim odraslim - upokojencem, ki so že vključeni v Univerzo za tretje življenjsko obdobje (UTŽO) ali pa bi se želeli na novo včlaniti. Vodja programa UTŽO na ZIK-u Črnomelj bo predstavila program UTŽO za šolsko leto 2018/2019. Po predstavitvi bo sledil brezplačen ogled filma Plesna terapija. 

Informacije za Svetovalno središče Pokolpje:

ZIK Črnomelj, Irena Bohte, 07 30 61 384, irena.bohte@zik-crnomelj.si