Zaključna prireditev projekta Pešbus, pred OŠ Šmarjeta

28.9.2018 | 08:00

Spoštovani,

vabimo vas na zaključno prireditev projekta Pešbus, ki bo v petek, 28. 9. 2018 ob 8. uri pred Osnovno šolo Šmarjeta.

V sodelovanju z Občino Šmarješke Toplice Osnovna šola Šmarjeta od 17. do vključno 28. septembra 2018 izvaja projekt Pešbus. Gre za projekt pri katerem se otroci po vnaprej začrtanih poteh v organiziranih skupinah pod vodstvom odraslih oseb peš odpravijo v šolo. Vsako delovno jutro v omenjenem obdobju se po 9 začrtanih poteh z 11 postaj v šolo peš odpravi 61 učencev, za njihovo varno pot v šolo pa skrbi 20 prostovoljcev spremljevalcev.

Izvedba Pešbusa je sofinancirana s strani Ministrstva za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe, program sofinancira tudi Ministrstvo za zdravje RS v okviru prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa nudi IPoP - Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo.

Projekt bomo zadnji dan izvedbe 28. 9. 2018 zaključili s podelitvijo priznanj, zahval in nagrad vsem udeležencem, učenci in spremljevalci pa bodo svoje spretnosti na področju varne vožnje in varne udeležbe v prometu lahko preizkusili na različnih simulatorjih Agencije za varnost v prometu.