namig za premik

Aviratek 2018, Gasilska postaja in okolica

29.9.2018 | 10:00

Spoštovani,

pošiljamo vam informacijo o tradicionalnem dogodku Aviratek 2018, ki združuje druženje, pustolovščino in dobrodelnost. Letošnji dogodek podpirajo slovenski skakalci Robert Kranjec, Peter Prevc in kolesar Primož Roglič.

Septembra bo že šesti preizkus za telo in duha Aviratek

Šentvid pri Stični, 31. avgust 2018 – 29. septembra Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični organizira že šesti Aviratek. Udeleženci organiziranega teka z ovirami bodo morali na razdalji osmih kilometrov premagati 20 pristnih in zanimivih ovir, postavljenih na poljskih in gozdnih poteh v okolici Šentvida pri Stični, za najmlajše pa so organizatorji pripravili mini Aviratek s tremi krajšimi poligoni. Dogodek Aviratek združuje druženje, pristno pustolovščino in dobrodelnost.

Na progi, speljani po mokrih in blatnih poljskih in gozdnih poteh, bodo organizatorji postavili najrazličnejše ovire – zabavne, zahtevne pa tudi zahrbtne. Vseh ovir bo 20, izdelane pa bodo iz naravnega materiala, kot so bale slame, lesene piramide, hlodovina …

Dogodek je namenjen odraslim in polnoletnim osebam, za najmlajše pa bo organiziran mini Aviratek s tremi prilagojenimi poligoni v dolžini 300 metrov, 600 metrov in 3 kilometre.

Rdeča nit Avirateka je dobrodelnost. Letos bomo zbrana sredstva namenili Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana. V okviru zavoda delujejo prilagojen vrtec, osnovna šola ter srednja poklicna šola za gluhe in naglušne otroke, otroke z govornimi in jezikovnimi napakami ter otoke s težjimi oblikami avtizma. V minulih petih letih se je vpis v vrtec, osnovno šolo in srednjo šolo povečal za 100 odstotkov, tako, da je zdaj skupaj vpisanih že 330 otrok. Z zbranimi sredstvi bomo pomagali opremiti novo učilnico, saj država žal ne uspe zagotoviti sredstev za osnovne naložbe, ki bi vrtičkarjem osnovnošolcem in srednješolcem omogočile dostojne učne razmere.

V okviru dogodka bo potekala tudi dobrodelna dražba, na kateri se bodo udeleženci lahko potegovali za dres našega izvrstnega kolesarja Primoža Rogliča. Letošnji dogodek podpirajo tudi slovenski skakalci in letalci, natančneje Robert Kranjec, Peter Prevc in Jurij Tepeš.

Organizatorji so poskrbeli, da bo zabavno tudi po Avirateku. Po zaključku teka in dobrodelne dražbe so namreč pripravili še Oktoberfejs, na katerem se boste ob dobri pijači in jedači zabavali tudi ob ritmih ansambla Pogum.

Prijave na tek s premagovanjem zanimivih ovir lahko udeleženci opravijo na spletni strani www.aviratek.si.

Organizator: PGD Šentvid pri Stični & Občina Ivančna Gorica

4 trase za vse starosti:

8 km / 20 ovir za odrasle

3,0 km / za otroke letnika 2003 do 2006

600 m / za otroke letnika 2007 do 2010

300 m / za otroke letnika 2011 in mlajši

Vabljeni! 

‹ nazaj