namig za premik

Mladinski kulturni festival - The Mint in Vlado Kreslin, staro mestno jedro

29.9.2018 | 21:00

Zadnji vikend v septembru bo v strem mestnem jedru Krškega spet veselo. Vrača se Mladinski kulturni festival, ki ga Klub posavskih študentov letos že drugo leto zapored predstavlja v jesenski preobleki. Festival druženja za najmlajše, mlade in mlade po srcu bo tokrat ponujal kar 3-dnevno dogajanje, ki mu bomo s projektom Analogni spomin za dober namen pridružili še dobrodelno noto.

Program Mladinskega kulturnega festivala 2018 bomo otvorili v četrtek, 27. 9. 2018, ob 20.00, in sicer v Kavarni Lilija v Leskovcu pri Krškem, kjer bomo prisluhnili potopisnemu predavanju o trimesečnem bivanju in delanju v Zambiji. Svojo izkušnjo, ki je bila veliko več kot zgolj potovanje, nam bo predstavila Maša Lukež – Posavka in študentka medicine, ki se je skupaj s še tremi sošolci in študentom fizioterapije aprila letos odpravila v Afriko na trimesečno medicinsko-humanitarno odpravo.

Pestro dogajanje letošnjega festivala se bo nadaljevalo na glavni lokaciji – v starem mestnem jedru Krškega, kjer bo v petek, 28. 9. 2018, ob 19.00 na sporedu Jazz večer v parku z Lovrom Ravbarjem & Fake Orchestro. Lovro Ravbar je poleg tega, da je eden najprodornejših slovenskih jazzovskih saksofonistov in komponistov tudi član Big Banda Krško. Kako pomembna je podpora in razvoj lokalne glasbene scene, pa se zavedamo tudi na Klubu posavskih študentov, zato bomo v sklopu petkovega večera zbirali prostovoljne prispevke v okviru projekta Analogni spomin za dober namen.

Tridnevno dogajanje se bo zaključilo v soboto, 29. 9. 2018, z zares raznolikim celodnevnim programom in večernim koncertom skupine The Mint in Vlada Kreslina z Malimi bogovi. Dnevno dogajanje bomo začeli ob 11. uri, ko se bo za prijetnejši začetek dneva odprla kavarna v parku. Tu si boste lahko privoščili tudi DSP-jev brezplačni brunch, popoldne pa nas bo »obiskal« celo foodtruck. Skozi ves dan bo veliko animacij za otroke, in sicer dve umetniški delavnici, pasje atrakcije s PoPasje, v parku pa se boste lahko zabavali tudi na napihljivem gradu. Vsi ljubitelji ulične zabave se boste lahko preizkusili tudi v uličnem nogometu, dnevni del pa bomo sklenili z lutkovno predstavo Trije prašički. Obiskovalci se boste lahko preizkusili tudi v nudenju nujne medicinske pomoči pod vodstvom Rdečega Križa Krško.

Od 21. ure dalje bo na sporedu večerno dogajanje, ki se bo začelo s koncertom skupine The Mint, za popoln zaključek Mladinskega kulturnega festivala 2018 pa bo poskrbel gospod s črno kitaro – Vlado Kreslin.

‹ nazaj