Korak naprej za Šentjernej!

8.10.2018 | 18:20

Franc Hudoklin je znova županski kandidat. Če bo izvoljen, bo župansko funkcijo opravljal profesionalno.

Šentjernej - Korak naprej za Šentjernej je slogan županskega kandidata Franca Hudoklina z liste SLS, nekdanjega dolgoletnega šentjernejskega župana - občino je vodil dve desetletji - ki se v boj podaja po štirih letih političnega mirovanja. Na volitve bo šel kot skupni kandidat strank SMC in DeSUS.

Kot je povedal na današnji novinarski konferenci, želi nadaljevati z dobrimi projekti iz svojega zadnjega mandata, kandidira pa predvsem zato, »ker mi za Šentjernej in njegovo prihodnost ni vseeno in ker želje in pričakovanja ljudi dobro poznam.«

Na novinarski konferenci (od leve proti desni): predsednik LO DeSUS Viktor Luzar, koordinator LO SMC Igor Kalin, Franc Hudoklin, tajnik SLS Jože Hrovat in voditeljica Jerca Božič Kranjec.

Hudoklin, ki je bil zadnja štiri leta operater centralne čistilne naprave, bi se najprej lotil dokončanja kanalizacijskega sistema, pri čemer želi sprejeti operativni plan in da bodo občani, ki ne bodo priključeni na javni sistem, imeli male čistilne naprave subvencionirane.

Med pomembnejšimi nalogami vidi izgradnjo betonskega mostu v Mršeči vasi, doma starejših občanov v Šentjerneju, pridobivanje vlagateljev za obrtno cono, plinifikacijo, izgradnjo kolesarskih stez in mladinskega centra, ter ureditev vasi in občinskega središča. Kot član SLS Hudoklin ne bo pozabil na kmeta, gasilstvo in CZ, turizma, nujne so tudi spremembe in dopolnitve OPN-ja. Sedanje finančno stanje zaradi izrednega zadolževanja ocenjuje za zelo kritično, zato ga želi popraviti.

Glede nove neodvisne liste, ki je nastala iz vrst dosedanjih SLS-ovih občinskih svetnikov in drugih, ki bodo imeli svojega županskega kandidata, je Hudoklin dejal le, da to niti ni bilo presenečenje, saj so bili štiri leta stranka v stranki.

Besedilo in foto: L. Markelj

Komentarji (1)

7d nazaj 1   (1)   (0)   OceniŠentjernejčan 
Ja, srečno Franc! Koalcija uradne šentjernejske SLS z levičarji (SMC, DESUS, verjetno tudi SD) za marsikoga v Šentjerneju ne pije vode. SLS je desna stranka!!! Ni čudno, da je Jože pobegnil s svojimi na svoje. Se pa sprašujem, kdo od vaju bo bolj zagovarjal vrednote prve stranke, ki je bila ustanovljena v naši ljubi Sloveniji...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava