šport

Za uvod ponovitev finala pretekle sezone

11.10.2018 | 14:15 | M. Ž.

Na tribuno športne dvorane Leona Štuklja se je na nedeljski tekmi s črnogorskim Mornarjem vrnila tudi navijaška skupina Kelti. (Foto: I. V., arhiv DL)

Na tribuno športne dvorane Leona Štuklja se je na nedeljski tekmi s črnogorskim Mornarjem vrnila tudi navijaška skupina Kelti. (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Drevi, ob 18.45 se bo s srečanjem med Krko in Petrolom Olimpijo v Novem mestu začela nova sezona košarkarske lige Nova KBM. Petrol Olimpija je v pretekli sezoni osvojila 17. naslov državnih prvakov, Krka, ki je s 3:2 izgubila v finalni seriji, pa ima sedem lovorik. Pred začetkom sezone je ljubljanska ekipa doživela številne spremembe, novomeško moštvo pa je doživelo manj sprememb.

Pred tekmo je trener Novomeščanov Simon Petrov povedal: »Ligo Novo KBM začenjamo tako kot smo jo lani končali, s tekmo proti Petrol Olimpiji. Želimo igrati tako kot smo igrali na zadnji tekmi proti Mornarju, torej čim bolj agresivno v obrambi, v napadu pa nekoliko bolj pametno. Pričakujem čim bolj polno dvorano, ki nam bi dajala spodbudo v tekmi, ki bo zagotovo zanimiva.«

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije: »Pred začetkom nove sezone Lige Nova KBM imajo vse ekipe prav zagotovo enake cilje, in sicer uvrstitev med prvih šest ekip prvega dela. Minute želimo enakomerno porazdeliti med vse naše košarkarje, saj poleg državnega prvenstva igramo še v dveh dodatnih tekmovanjih. V drugem delu prvenstva pa je naš cilj več kot jasen, želimo osvojiti naslov državnega prvaka.«

Obračun si bo moč v neposrednem prenosu ogledati na programu Šport TV.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava