dolenjska

Lista Gregorja Macedonija: Preverjeno dobra izbira

16.10.2018 | 15:15 | Tekst in foto: M. Martinović

Z leve proti desni: dr. Janez Povh, Jasna Kos Plantan, Gregor Macedoni, Boštjan Grobler, Primož Skubic in Urban Kramar. Na novinarski konferenci je sicer kot kandidat liste GM za občinskega svetnika sodeloval tudi Miro Škufca.

Z leve proti desni: dr. Janez Povh, Jasna Kos Plantan, Gregor Macedoni, Boštjan Grobler, Primož Skubic in Urban Kramar. Na novinarski konferenci je sicer kot kandidat liste GM za občinskega svetnika sodeloval tudi Miro Škufca.

Tako listo Gregorja Macedonija kot njegovo župansko kandidaturo bodo vložili jutri. V četrtek se sicer izteče zadnji dan za vložitev kandidatur, dosedanje so na ogled na spletnih straneh občinske volilne komisije.

Tako listo Gregorja Macedonija kot njegovo župansko kandidaturo bodo vložili jutri. V četrtek se sicer izteče zadnji dan za vložitev kandidatur, dosedanje so na ogled na spletnih straneh občinske volilne komisije.

Novo mesto - Z zgornjim sloganom se bo aktualni novomeški župan Gregor Macedoni za drugi mandat potegoval na skorajšnjih lokalnih volitvah, na katere se podaja kot neodvisni kandidat s podpisi več kot 500 občanov in občank, prav tako njegova lista, ki v novi sestavi občinskega sveta računa na šest mandatov oz. še enkrat več kot v sedanji.

»Vesel sem tudi podpore številnih strank in list. Do sedaj so mojo kandidaturo podprli v NSi, DeSUS, SDS, Listi Ivana kralja in SLS, pogovarjamo se tudi z drugimi,« je Macedoni povedal na današnji novinarski konferenci.

Skupaj z nekaterimi nosilci liste, denimo aktualnimi občinskimi svetniki dr. Janezom Povhom, Boštjanom Groblerjem in Jasno Kos Plantan, je poudaril, da želijo še naprej delovati transparentno, sicer pa da so načelo participatornega proračuna v praksi uveljavili preko samostojnih projektov krajevnih skupnosti, vrednih 700 tisočakov letno: »V vseh 23 krajevnih skupnostih seznam zajema skoraj 250 infrastrukturnih projektov.«

Med uresničenimi obljubami izpred štirih let je izpostavil kakovostno pitno vodo, znatno izboljšanje črpanja evropskih in državnih sredstev, reorganizacijo občinske uprave in korenito delo na infrastrukturnih projektih.

V naslednjem mandatu želijo nadaljevati začrtane cilje v sprejetih strategijah, izpostavili so dva nova mostova čez Krko, od tega en zgrajen in eden z začeto gradnjo, dve novi brvi, kolesarske povezave, arheološki park Situla in gradnjo stanovanj, tako za mlade kot varovana za starejše, izgradnjo plavalnega bazena ipd.

Tako župansko kandidaturo kot listo za občinski svet, na kateri so poleg naštetih tudi Sara Draškovič, Mojca Črtalič Andolšek, Primož Kobe, Vesna Vesel, Miro Škufca idr., bodo na novomeški občinski volilni komisiji vložili jutri.

‹ nazaj

Komentarji (26)

1.11.2018 5 (6) (1)Oceniklemen 
Kdaj se bo Sokolc saniral? Notri ni več umetnikov, torej se lahko zamenja streha a ne? Vsaj tak je bil namen a ni bil? Mi bi radi videli sokolca v vsem sijaju kot iz škatlice, pa je še vedno podrtija. V čem je problem?
1.11.2018 1 (2) (1)OceniTrue Truic 
@Klemen problem je v strašnem skrbništvu za mlade, ki je preveč izraženo....saj vidiš tud na tem primeru. Če si vizualiziraš obljube, je Sokolc danes kot iz škatlice. Streha poštimana. Tako kot vse ostalo. U piko. Hudobnih in "grdih umetnikov" pač ni več notri - kaj češ lepšga, to je to...
7.11.2018 5 (5) (0)Ocenidamjan 
jst pa ne bom volu tu... res nima smisla. a ta župan je od nekdaj imel podporo od sdssovcev? a ni bil včas še nekej pri Zares, SKD ... nekam velik se menjajo te strani a ne?
8.11.2018 7 (7) (0)OceniTrue Truic 
Kje se trenutno nahaja v očeh občanov "samooklicani Messi" : Anketa Dolenjska news danes : Alenka Muhič (35%, 531 glas/ov) Jože Kobe (31%, 457 glas/ov) Gregor Macedoni (28%, 416 glas/ov) Rok Mežnar (6%, 93 glas/ov) No coment.
8.11.2018 14 (14) (0)OceniRepublika Podgurje 
Lista Gregorja Macedonija je podaljšek novomeške SDS, ki jo vodijo isti botri iz ozadja. #BrusnicePress
8.11.2018 3 (3) (0)OceniTrue Truic 
MCBotri so se zakockali - zastojn kongres v Marofu. Maske so padle - že zdavnaj, te dni bodo do konca.
11.11.2018 6 (6) (0)Ocenimatjaz 
Mislim, da sem v predvolilnem gradivu od makedonija zasledil, da je naredil cesto skozi brusnice... Ne vem zakaj je to objavljeno. ce cesta sploh ni odprta. Ravno ta so v tem glasilu tudi drugi projekti, ki vecinoma niso dokoncani. Pac te stvari niso koncane ce smo posteni. Pa se ena stvar, zakaj se je vecina projektov zacela zadnje leto? Prejsnja tri leta pa nic? Morda bi bilo kaj vec realizirano kot je sedaj?
11.11.2018 5 (5) (0)OceniTrue Truic 
1/2 "projektov" je spornih tako in drugače - epilog bo kmalu jasen,kot tudi je že za nekatere, 1/4 jih je preuveličanih saj je nek pločnik napr, 1m2 preplasten, dodan robnik in je stopil v mega projekte, 1/4 jih ni dokončanih. To je resnica "300" fake projektov v tem mandatu...FASADA zavajanja kako biti všečen .Vse je temu podrejeno. Čeprav je znotraj jedro GNILO in zelo pokvarjeno.... Pozablja se le eno: ko te ljudje enkrat preberejo si GOTOF. Ni poti nazaj...zastojn trud.
12.11.2018–4 (3) (7)Oceniorganika 
Boljšega župana NM še ni imelo, peščica dežurnih kritikov nima zares kaj konkretnega povedati, najbolj jih moti, da ga podpira tudi SDS. Poleg velikega števila uspešno izpeljanih projektov, je njegova največja odlika, da ni strankarsko opredeljen in da ne navija za naše ali vaše in to izredno cenim. Politika, tista iz Ljubljane seveda, nas je Slovence uspešno razdelila, ker nam tako lažje vlada in pelje žejne preko vode. Zato je meni čisto vseeno ali Macedoni hodi k maši, vseeno mi je, če ga podpira tudi SDS, sem pa zadovoljna, ker so bile v naši KS narejene stvari, ki niso uspele še nobenemu predhodniku. Ljudje seveda nismo bebci, vsaj upam, da nas bo večina dala prednost zdravemu razumu pred sovraštvom do ene ali druge opcije in zato bo naš aktualni župan zlahka izvoljen za nadaljnja štiri leta in tega se veselim. Če bi imeli na vladi veliko ljudi njegovega kova, bi Slovenija sledila Švici, namesto, da je z vsakim novim mandatom vseh pahorjev, cerarjev in šarcev, vedno bolj oddaljena !
12.11.2018–4 (1) (5)Ocenireziser 
Točno tako, takega župana še nismo imeli. Sicer pa na tem portalu samo eden pod večjimi računi piše proti trenutni oblasti pa še to zaradi leta 1945 in ne zaradi zadnjih 4. Raje bi videli, da občino vodi nesposobni Kobe ali klienlistka Muhičeva. Kakor koli Macedoni verjetno bo izvoljen in to v prvem krogu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava