bela krajina

Kdo so kandidati za župane v belokranjskih občinah?

19.10.2018 | 12:00 | M. Ž.

Vir: spletna stran Ministrstva za javno upravo

Vir: spletna stran Ministrstva za javno upravo

Metlika, Črnomelj, Semič - Potem ko je včeraj potekel rok za oddajo kandidatur za volitve županov in občinskih svetnikov, se je tudi uradno začela volilna kampanja. Kandidature bodo uradne po potrditvi na občinskih volilnih komisijah, najpozneje 28. oktobra.

V Metliki, kjer so kandidature že potrdili, se za županski stolček potegujejo trije kandidati: Renata Brunskole (Nastja Brunskole in skupina volivcev), Darko Zevnik (SD - občinska organizacija SD Metlika - volilna konvecija) in Alojz Malenšek (Nova Slovenija - Krščanski demokrati).

V Črnomlju so kandidati štirje, in sicer Andrej Kavšek (Vladimir Radovič in skupina volivcev), Vesna Fabjan (LMŠ), Mojca Čemas Stjepanovič (DeSUS OO Črnomelj in SD Črnomelj) in Maja Kocjan (SDS in Nsi).

V Semiču pa sta kandidaturi vložili dve kandidatki - Polona Kambič (Volilni zbor članstva OO SLS Semič) in Sonja Klemenc Križan (SDS, konferenca občinskega odbora Semič).

Dopolnjeno 23. oktobra ob 15.40:

Volilna komisija občine Metlika je 22. oktobra po naknadnem pregledu kandidatur za župana občine Metlika ugotovila, da je kandidatura Alojza Malenška, ki ga je predlagala Nova Slovenija - Krščanski demokrati, vložena v nasprotju s pravili stranke. Zato je odločila, da odpravi odločbo, s katero je bila kandidatura napačno potrjena, in jo zavrne.

‹ nazaj

Komentarji (2)

19.10.2018OceniJožko 
Od danes (19.oktobra 2018) zjutraj, so znani tudi kandidati za župana MO Novo mesto. Štirje kandidati so. Tudi ženska kvota je izpolnjena :-)
19.10.2018OceniTrue Truic 
Ravno prav. Vse je kot mora biti. It s show time in MONM lady s and gentlemen s - Let s do this..:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava