dolenjska

V mesto je prišel Kralj Matjaž

20.10.2018 | 13:00 | I. Vidmar

Pivnico Kralj Matjaž sta v spremstvu soprog odprla župan Gregor Macedoni in Matjaž Smodiš. (Foto: I. Vidmar)

Pivnico Kralj Matjaž sta v spremstvu soprog odprla župan Gregor Macedoni in Matjaž Smodiš. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Novo mesto ima spet pivnico. Sinoči jo je nekdanji košarkar Matjaž Smodiš odprl pod nekdanjo spodnjo mestno kavarno, kjer so Novomeščani v začetku šestdesetih let minulega stoletja dobili prvi nočni bar, v katerem naj bi se zgodil tudi prvi striptiz, kasneje pa je bila tam tudi mala igralnica, prva novomeška picerija in do pred kratkim mladinski klub LokalPatriot. V skladu s svojim imenom in funkcijo, ki jo je imel pod koši, je pivnico poimenoval Kralj Matjaž, hišno pivo pa Dolga brada.

Pivnico je uradno odprl novomeški župan Gregor Macedoni, ki naj bi ob tej priložnosti, kot so napovedali občinski piarovci, odprl tudi spodnji del prenavljajočega se Glavnega trga, v kratkem nagovoru pa je izrazil veselje, da se je podjetnik, kot je Matjaž Smodiš, odločil vlagati v staro mestno jedro, Matjažu pa je zaželel, da bi bil, tako kot je bil uspešen pod koši, uspešen tudi kot gostinec. Nato je Matjaž goste povabil v obnovljeni lokal in povedal, da bodo za rajo brezplačno natočili 99 vrčkov Dolge brade.

‹ nazaj

Galerija (15)

Kralj Matjaz - 01
Kralj Matjaz - 02
Kralj Matjaz - 03
Kralj Matjaz - 04
Kralj Matjaz - 05
Kralj Matjaz - 06
Kralj Matjaz - 07
Kralj Matjaz - 08
Kralj Matjaz - 09
Kralj Matjaz - 10
Kralj Matjaz - 11
Kralj Matjaz - 12
Kralj Matjaz - 13
Kralj Matjaz - 14
Kralj Matjaz - 15

Komentarji (7)

20.10.2018 9 (10) (1)OceniTrue Truic 
Matjaž, Matjaž kaj je tebi tega treba ?. Bogata športna kariera, odličen športnik in družba na tej fotografiji...?? halo?
21.10.2018–3 (9) (12)OceniAlojz Kobe GAS 
Bravo Matjaž! Iskrene čestitke in vso srečo ti želimo. Veselimo se tudi nadaljevanju že v prejšnjem mandatu začetega projekta urejanja Glavnega trga. Obnova infrastrukture in površin je bila nujno potrebna. Se bomo pa zavzemali, da se mora prometni režim v mestnem jedru urejati po zgledu ostalih evropskih središč ( Amsterdam, Milano, München, Barcelona, Verona,...) kjer je stanovalcem, ponudnikom in uporabnikom storitev omogočen tudi dostop z avtomobilom.
21.10.2018 9 (9) (0)OceniJožko 
... :-) "... da bodo za rajo brezplačno natočili 99 vrčkov piva" ... zanimiv odnos do someščanov :-). Sem se nasmejal.
21.10.2018—   (5) (5)OceniLojzekov stric 
Gospod Joze Kobe a ste vi realen človek s kakšnimi mesti pa primerjate Nm ,ste zgubu realna tla pod nogami ,eem prepričan in zaupaž Gregorjevi Ekipi
21.10.2018–3 (11) (14)OceniAlojz Kobe GAS 
@Lojzekov stric mag. Jože Kobe, ki kandidira za župana je zelo realen človek in zato ga podpira tudi GAS. Komentar pa sem napisal Alojz Kobe. In glede na navedena mestna središča, pa lahko naštejem še bližnji Zagreb in številna ostala evropska mesta, tam prometni režim urejajo drugače. Mesta so polna tako stanovalcev kot ostalih obiskovalcev in imajo neprimerno večje zaslužke od turizma kot Novo mesto. Če pa je namen, da se mestno središče sprazni in se bodo stanovanja oddajala na črno preko airbn turistom, potem je zapora na mestu, le turiste je še potrebno privabiti. Čeprav ne poznam gostinca ali podjetnika, ki bi se branil domačih obiskovalcev ali koristnikov ponudbe.
21.10.2018–3 (6) (9)OceniLojzekov stric 
Najbolj resno ne delujete zal
30.10.2018 1 (1) (0)OceniGrega Jevnišek 
Če se mene vpraša, bi bilo bolj smiselno odpreti bolj Pizzerijo pod Kavarno in uvesti jedilni list ( se pravi s pizzami- kakršnega kavarna je imela) in zagotovo bi bilo bolj interesantno in mamljivo, saj menim ,da bi prišlo na to lokacijo več ljudi ( sploh pa generacije, ki so pizze iz Kavarne poznale in jedle).

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava